TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO

Tidligere Olympus, nå OM System, slipper en 90mm macrotele med 2 x forstørrelse.

forfatter
Publisert 10.02.23 - 09:41

Makrofotografering handler om å komme så nært at man kan fotografere noe som ikke er så lett å se med det blotte øye. Makro kan åpne en helt ny verden for en fotograf, og makroobjektiver er spesielt godt egnet til naturfotografering, men også til produkfotografering og mye annet.

Den nye 90mm F3.5 Macro IS PRO fra OM System, har en brennvidde som tilsvarer 180mm i 35-fullformat, og sånn sett er den perfekt for fotografer som av ulike grunner, ikke kan stikke objektivet rett i fjeset på en skremmende edderkopp.

Foto OM System

Objektivet har 2 x forstørrelse og en nærgrense på 25 cm. Det er også værtettet og fotografen kan begrense fokusområdet til 25-50 cm, eller fullt fokusområder fra 25 cm til uendelig.

Det er også mulig å bruke en 2 x telekonverter på objektivet, som da blir en 360 mm med 4 x forstørrelse.

Foto OM System

Innvendig har det 18 linseelementer i 13 grupper, og som vi har sett tidligere på Olympus-objektiver, har det en fokus-clutch som gir deg manuell fokus med et klikk på fokusringen.

Det er også innebygget stabilsaitor her, og det kompakte objektivet veier bare 453 gram, og måler 136 mm og 70 mm i diameter.

Objektivet er priset til 15990 kr.

ID: 45146 ID: 45144 ID: 45140 ID: 45157 ID: 45154 ID: 45158 ID: 45153
<
>

 

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Årets beste kameraer 2022-2023

Før du velger nytt kamera

For å finne det rette kameraet, må man definere hva det primært skal brukes til.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde