Photokina 2010:

Kanskje har hybridkameraene til Olympus - PEN-serien - stått litt i veien for en proffkompakt, men nå viser Olympus at de har lyst til en andel av det markedet med et interessant konseptkamera.

Olympus har ikke offentliggjort noe av betydning om kameraet, som skal lanseres i løpet av første kvartal 2011. Men det er temmelig klart at vi snakker zoomoptikk med høy lysstyrke, bakbelyst bildebrikke og både blitssko og kontakt for den fantastiske elektroniske søkeren til PEN E-P2 og E-PL1.
Blant opplysningene som er offentlig, er det interessant å høre at kameraet vil få Zuiko-optikk, som Olympus forbeholder sine systemkameraer. Etter alle solemerker i området 24-28mm vidvinkel til 105-125mm tele, hvis man skal tro noen av kildene bak det lille som finnes av info om kameraet.

Den røde knappen avslører at kameraet skal kunne ta opp video, og her snakker vi naturligvis HD-video. Under blitsskoen sitter kontakten for den elektroniske søkeren, eller en separat stereomikrofon til videoopptak.

Kameraet har også innebygget blits, uvisst om den kan styre andre blitser trådløst, men det ville ikke overraske oss.
Men, kameraet har ikke fått flere enn et innstillingsratt, i tillegg til funksjonshjulet på toppen. Dermed vil kanskje de mest krevende fotografene rynke på nesen, men det er altså et konsept, og kanskje Olympus besinner seg før kameraet er på gata.

Det er et meget kompakt kamera til proffkompakt å være. Ikke fullt så kompakt som Canon Powershot S95, mer som en krysning av Panasonic LX5 og Samsung EX1, bare enda smalere og uten håndgrepet til LX5 og den svingbare skjermen til EX1.
Etter jul en gang regner vi med å ha mer i informasjon, som vi kan gå ut med, men at kameraet eller konseptet virker interessant bør være hevet over tvil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.