Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Olympus tøffer seg igjen

Skrevet av / 17.05.17 - 10:00
Olympus tøffer seg igjen

Et dropp i asfalten kan være nok. Eller støv og sand, for ikke å snakke om vann. Så er kameraet eller mobilen ubrukelig. For de som liker å ta bilder finnes det sikrere alternativer.

Et allværskamera er bygget for å tåle juling. Frost, vann eller dropp preller bare av, og du kan fortsette å fotografere til batteriet må lades. Eller minnekortet er fullt.

Olympus var tidlig ute med tøffere kameraer, og kaller dem nettopp det. Aller nyest på stamtavlen er Tough TG-5, som er i salg fra midten av juni. Rett før ferien før de fleste av oss.

Det er en oppdatering av TG-4 som vi testet for to år siden, men med noen nye funksjoner som gjør allværskameraet enda mer interessant.

(Foto: Produsenten)

Kameraet har den samme 4 x zoomen med et 25-100mm f2 objektiv, men det meste annet er nytt. Som den nye bakbelyste 12 Mp bildebrikken, som er enda mer lysfølsom og skal gi bilder med mindre grums når de er tatt i lite lys.

Det bruker den  TruePic VIII-prosessoren, som også brukes i flaggskipet OM-D E-M1 Mark II, og som gir kameraet 4K-video, eller 1080 HD-video opp til 120 fps.

TG-5 har også fått et bedre grep som gjør kameraet lettere å holde stødig,  og det har både Wifi-deling av bilder, GPS med kompass og sporing av ruten man har gått. Praktisk når man vil se hvor man har vært.

Man kan dykke ned til 15 meter med kameraet, som tåler ned til minus 10, og fall fra 210 cm. Det tåler også trykk opp til 100 kg, det finnes en mengde tilbehør til kameraet. Som også kan bruket LED-lys – LG-1 Macro Light Guide – rundt objektivet, for finere makrobilder. Også under vann.

(Foto: Produsenten)

Det finnes mye tilbehør  til TG-5. PT-058 er et undervannshus som tåler dybder opp til 45 meter, CSCH-123 er en holder som fester kameraet på forsiden av en  ryggsekken, mens FCON-T01 er en fisheye-linse som gir enda videre vidvinkel-bilder.

For å nevne noe.

Kameraet er priset til 4590 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top