TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Olympus telezoom 150-400

Kraftig telezoom for naturfotografer og sport

forfatter
Publisert 17.11.20 - 09:43

Denne har vi sett før. For et års tid siden viste Olympus frem en prototype på en helt ny, ganske ekstrem zoom, som de tenkte å bygge for det voksende markedet av sports- og naturfotografer.

Nå kan den endelig bestilles, og den er akkurat så ekstrem som første gang vi så den.

Olympus-zoomen har trolig det lengste navnet i fotohistorien, M.Zuiko Digital ED 150-400mm f4.5 TC 1.25x IS Pro, er en mummfull, men forteller det meste man trenger å vite om objektivet.

Den solide byggede og værtettede telezoomen dekker 300 til 800mm, om man sammenligner med 35-fullformat, og har lysstyrke på f4,5, innebygget 1,25 x telekonverter – 375 – 1000mm, og optisk bildestabilisator. Det hører også til Pro-familien til Olympus, som etter vår erfaring betyr høy byggekvalitet og strenge krav til optisk ytelse.

Fuglefokus og ProRes RAW

Bildestablisatoren skal takle opptil 4,5 eksponeringstrinn med kompensasjon, men på et Olympus OMD EM1X, kombinerer man med kameraets stabilisator, og oppnår opptil åtte trinns stabilisering.

EM1X har forresten fått en ny fastvare, med en ganske unik funksjon: Autofokus med fuglesporing, som betyr at kameraet gjenkjenner fugler og limer fokusen på dem. Kombinert med Olympus smarte Pro Capture, som tar noen bilder før utløseren er trykket helt ned, kan man få enda flere skarpe bilder av fugler.

Kameraet har også fått ProRes RAW-video som kan strømmes over HDMI i 12-bit til en ekstern opptaker, som Atomos Ninja V.

Men tilbake til den ekstreme telezoomen. Den kan også bruke en av Olympus andre telekonvertere, TC 1.4x eller TC 2x, som ytterliger øker rekkevidden opptil 2000mm!

Zoomen er ikke så svært som den kan se ut. Vekten sniker seg akkurat under 2 kg, og den er 31 cm lang uten solblender, og innvendig er det likevel så mange som 28 linseelementer i 18 grupper, et avansert stabilisatorsystem, og en telekonverter. Godt jobbet.

Olympus-zoomen kan bestilles allerede nå, levering skjer i slutten av januar 2021, og prisen er oppgitt til 72990 kr.

Det slippes også et beskyttelsesfilter til objektivet, PRF-ZD95,  med Olympus Zero-belegg som holder støv og fukt borte, og beskytter mot reflekser. Prisen er 3099 kr.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Se hva du kan gjøre med harddisken Ny fastvare med støtte for opptak på SSD
Panasonic slipper lyssterk og kompakt 18mm Ultravid vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.
Følg Lyd & Bilde