Olympus oppdaterer årets kamera

Med bedre bildestabilisator, skarpere søker og forbedret brukervennlighet, er Olympus OM-D E-M10 II blitt enda bedre.

Skrevet av / 25.08.15 - 07:37
Olympus oppdaterer årets kamera

Olympus minste systemkamera i OMD-serien, ble kåret til årets kompakte systemkamera i 2014. Nå kommer oppfølgeren med femaksers bildestabilisator som gir skarpere stillbilder på lange lukkertider, og roligere videoopptak. Men det har også fått en markant bedre OLED-søker med 2,36 megapiksler oppløsning, som viser hele bildeflaten, og forbedret ergonomi.

ID: 19483Den vippbare pekeskjermen med utløserfunksjon, har 1 Mp oppløsning, men enda viktigere er at Olympus har gitt kameraet større og langt bedre innstillingshjul. Som gjør det raskere å endre innstillinger. En artig detalj er strømbryteren, som ligner den originalen OM-1 hadde tidlig på 70-tallet.

Strømbryteren fungerer også som utløser for den oppfellbare blitsen. Som selvsagt støtter trådløs blitsutløsning.

ID: 19476

Teknisk sett er kameraet basert på den samme 16 Mp microfourthirds (MFT) bildebrikken som forgjengeren, med den samme TruePic VII prosessoren. Dermed er bildekvaliteten identisk, men her får man 8,5 bilder/s skuddhastighet og 4k!

Ikke ekte 4K i den forstand at kameraet kan ta opp video i 4K-oppløsning. Men det kan ta opp time lapse-sekvenser i 4K-oppløsning. Da setter kameraet sammen bilder – opp til 999 bilder – til en film som kalles time lapse.

ID: 19498

 

Focus bracketing

Makrofotografer vil nok sette pris på kameraets focus bracketing, hvor kameraet tar en kort bildserie med forskjellig fokusavstand på hvert av dem, så kan fotografen velge det med ideelt skarphetspunkt. Bildene kan også settes sammen – stacking – og stables i etterbehandling, slik at man får utvidet skarphetsdybde. Selv på store blenderåpninger.

Det finnes et nytt håndgrep tilpasset kameraet, kalt ECG-3, som gir mye bedre grep om det lille kameraet. Håndgrepet kan fjernes med et knips på utløseren på undersiden, slik at det er kjapt og enkelt å bytte batteri eller minnekort.

ID: 19458Det finnes selvsagt en sort utgave av EM10 II, og sort og sølv er i butikken fra midten av september. Prisen for kamera med  den kompakte 14-42mm zoomen, er 6.999 kr. Alternativt 8.999 kr hvis man velger Olympus 14-140mm zoom, som dekker 28-280mm brennvidde, og er en ypperlig reisezoom.

L&B har hatt kameraet til test og den testen leser du på våre nettsider om kort tid.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top