CES 2011:

Med XZ-1 har Olympus kastet seg inn i det tøffe markedet for proffkompakter. Avanserte kompaktkameraer hvor bildekvaliteten står i høysetet.

Prototypen ble vist på Photokina 2010, men da var pris og spesifikasjoner ennå i det blå. Olympus XZ-1 som vil koste cirka 4500 kroner, skal konkurrere med etablerte proffkompakter som Panasonic Lumix LX5 og Canon PowerShot S95, samt Samsung EX1, Canon PowerShot G12 og ikke minst Nikon P7000, som nylig er forbedret med ny firmware.
Kameraet er litt større enn S95, litt høyere enn LX5, men mindre og lettere enn de andre kameraene i samme klasse. Olympus har tilsynelatende ikke spart på godsakene på XZ-1.

Full manuell eksponeringskontroll, 10 megapiklser (CCD) bildebrikke, 720 HD-video og selvsagt både råfil og JPEG-filer hører selvsagt med. Men kameraet er utstyrt med meget lyssterk Zuiko-optikk med lysåpning f1,8 ved 28mm brennvidde, som gledelig nok ikke faller til mer enn beskjedne f2,5 ved 112mm (4x zoom).
Kameraet som er i butikkene i løpet av januar, har lysfølsomhet fra 100 til 6400 ISO, serieopptak på 2 bps opp til 33 JPEG-eksponeringer, 320 bilders batteritid, trådløs blitsstyring og 3-tommers OLED-skjerm.

XZ-1 kan også bruke Olympus-tilbehør som den glimrende EVF-2 elektroniske søkeren, som man monterer i blitsskoen på toppen, og kobler til multikontakten over skjermen. Samme gjelder for ekstern stereomikrofon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.