Search
Generic filters

Olympus-kameraer med verdens raskeste autofokus

Med tre nye speilløse PEN-kameraer, har Olympus et kamera for et hvert behov. Verdens raskeste autofokus skal sørge for skarpe bilder hver gang.

Toppmodellen i den nye serien speilløse hybridkameraer, heter PEN E-P3. Det er en semiproff modell i lettmetall med OLED pekeskjerm for høy bildekvalitet på skjermen også i sollys, og enkel og rask betjening.

Med de nye R-objektivene, som det medfølgende 14-42 mm (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, skal P3 og de to andre modellene i den nye PEN-serien, ha verdens raskeste autofokus. For et kamera med utskiftbar optikk. Autofokusen er alltid aktivert – Full Time AF – og bruker fokussporing og 35 fokuspunkter for maksimal presisjon.

PEN E-P3


P3 har innebygget blits med trådløs blitskontroll, og knapper og ratt med direkte tilgang til de mest brukte funksjonene, og designet er en videreutvikling av 60-tallets originale PEN-kameraer. Alt skal være lagt til rette for at proffene skal ha et optimalt verktøy, men kompakt og lett verktøy i P3.

Som har fått en ny 12,3 megapiksler (Live MOS) bildebrikke med integrert bildestabilisator og støvfjerning. Og en ny TruePic VI bildeprosessor med to kjerner, som Olympus hevder også skal gi enda bedre fargegjengivelse og detaljoppløsning. Lysfølsomheten er økt til hele 12.800 ISO, noe som gjør kameraet svært følsomt i lite lys.

Kameraet har full 1080 HD-videoopptak i AVCHD-kvalitet fps hastighet, og kan ta HD-video i 720p i M-JPEG-kvalitet om man ønsker.

Blitsskoen kan benytte Olympus tilbehør, som den fenomenale elektroniske søkeren. Hastigheten på serieopptak er 5 bps, og det er mulig å ta stillbilder også i 3D.

Pekeskjermen på 7,6 cm har 610.000 punkters oppløsning, og med OLED-teknikk skal fargegjengivelsen og kontrasten være overlegen en LCD-skjerm.

Olympus har lagt inn 10 ulike kreative filtre, som man kan legge på bildene: Pop Art, Soft fokus, Kornet film, Pinhole, Pale & Light Colour, Light Tone, Cross Process, Gentle Sepia, Diorama og Dramatisk Tone (HDR).

P3 er i butikkene i løpet av august/september, og leveres i sort, hvitt eller sølvgrått.

PEN Lite


Det andre kameraet i den nye PEN-serien, er E-PL3 eller PEN Lite. Som er et enda mindre kamera basert på samme teknikk og grunnspesifikasjoner som P3. Med samme lynraske autofokus og bildekvalitet, 12,3 Mp bildbrikke og TruePic VI prosessor.

Men det enda mer kompakte PEN Lite har en 7,6-tommers vippbar skjerm, som gjør det enklere å holde kameraet i fugle- eller froskeperspektiv. For eksempel når man filmer i 1080i AVCHD-format, eller 720p M-JPEG. Kameraet har Olympus smarte Live Guide, som viser på skjermen hvordan forskjellige innstillinger kan forandre bildet. Man kan se virkningen av dybdeskarphet, kontrast, fargetemperatur, fargemetning og lysmengde.

PEN Lite har seks kreative filtre, Pop Art, Soft fokus, Kornet film, Pinhole, Diorama og Dramatisk Tone (HDR), hvor man også kan ta flere bilder med ulik filtereffekt og velge det man liker best. Det følger med en separat blits med vippbar reflektor.

Kameraet er myntet på kreative amatører og leveres med det nye zoomobjektivet 14-42 mm (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, og vil finnes i rødt, hvitt, sølvgrått eller sort.

PEN Mini


Aller minst i den nye serien, er PEN Mini, eller E-PM1. Kameraet er på størrelse med Panasonic Lumix GF2 og GF3, og basert på den samme teknikken som sitter i P3 og PEN Lite.

Mini har samme bildebrikke og prosessor, og filmer selvsagt i full 1080i HD-kvalitet.

Selv om størrelsen er liten, er ytelsen i toppsjiktet. Det har samme kjappe 5 bps på serieopptak som P3 og PL3, 12.800 ISO lysfølsomhet, og det følger med en separat blits med vippbar reflektor, og alle modellene i PEN-serien har fått et kraftigere batteri som gir flere eksponeringer per lading.

PEN Mini er også i butikkene i høst, og leveres med den samme 14-42 mm zoomen (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, og kameraet kommer i sort, hvitt, mørkebrunt, rosa eller lilla.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.