Olympus-kameraer med verdens raskeste autofokus

Annonse
Annonse
forfatter

Med tre nye speilløse PEN-kameraer, har Olympus et kamera for et hvert behov. Verdens raskeste autofokus skal sørge for skarpe bilder hver gang.

Toppmodellen i den nye serien speilløse hybridkameraer, heter PEN E-P3. Det er en semiproff modell i lettmetall med OLED pekeskjerm for høy bildekvalitet på skjermen også i sollys, og enkel og rask betjening.

Med de nye R-objektivene, som det medfølgende 14-42 mm (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, skal P3 og de to andre modellene i den nye PEN-serien, ha verdens raskeste autofokus. For et kamera med utskiftbar optikk. Autofokusen er alltid aktivert – Full Time AF – og bruker fokussporing og 35 fokuspunkter for maksimal presisjon.

PEN E-P3


Annonse

P3 har innebygget blits med trådløs blitskontroll, og knapper og ratt med direkte tilgang til de mest brukte funksjonene, og designet er en videreutvikling av 60-tallets originale PEN-kameraer. Alt skal være lagt til rette for at proffene skal ha et optimalt verktøy, men kompakt og lett verktøy i P3.

Som har fått en ny 12,3 megapiksler (Live MOS) bildebrikke med integrert bildestabilisator og støvfjerning. Og en ny TruePic VI bildeprosessor med to kjerner, som Olympus hevder også skal gi enda bedre fargegjengivelse og detaljoppløsning. Lysfølsomheten er økt til hele 12.800 ISO, noe som gjør kameraet svært følsomt i lite lys.

Kameraet har full 1080 HD-videoopptak i AVCHD-kvalitet fps hastighet, og kan ta HD-video i 720p i M-JPEG-kvalitet om man ønsker.

Blitsskoen kan benytte Olympus tilbehør, som den fenomenale elektroniske søkeren. Hastigheten på serieopptak er 5 bps, og det er mulig å ta stillbilder også i 3D.

Annonse

Pekeskjermen på 7,6 cm har 610.000 punkters oppløsning, og med OLED-teknikk skal fargegjengivelsen og kontrasten være overlegen en LCD-skjerm.

Olympus har lagt inn 10 ulike kreative filtre, som man kan legge på bildene: Pop Art, Soft fokus, Kornet film, Pinhole, Pale & Light Colour, Light Tone, Cross Process, Gentle Sepia, Diorama og Dramatisk Tone (HDR).

P3 er i butikkene i løpet av august/september, og leveres i sort, hvitt eller sølvgrått.

PEN Lite


Annonse

Det andre kameraet i den nye PEN-serien, er E-PL3 eller PEN Lite. Som er et enda mindre kamera basert på samme teknikk og grunnspesifikasjoner som P3. Med samme lynraske autofokus og bildekvalitet, 12,3 Mp bildbrikke og TruePic VI prosessor.

Men det enda mer kompakte PEN Lite har en 7,6-tommers vippbar skjerm, som gjør det enklere å holde kameraet i fugle- eller froskeperspektiv. For eksempel når man filmer i 1080i AVCHD-format, eller 720p M-JPEG. Kameraet har Olympus smarte Live Guide, som viser på skjermen hvordan forskjellige innstillinger kan forandre bildet. Man kan se virkningen av dybdeskarphet, kontrast, fargetemperatur, fargemetning og lysmengde.

PEN Lite har seks kreative filtre, Pop Art, Soft fokus, Kornet film, Pinhole, Diorama og Dramatisk Tone (HDR), hvor man også kan ta flere bilder med ulik filtereffekt og velge det man liker best. Det følger med en separat blits med vippbar reflektor.

Kameraet er myntet på kreative amatører og leveres med det nye zoomobjektivet 14-42 mm (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, og vil finnes i rødt, hvitt, sølvgrått eller sort.

Annonse

PEN Mini


Aller minst i den nye serien, er PEN Mini, eller E-PM1. Kameraet er på størrelse med Panasonic Lumix GF2 og GF3, og basert på den samme teknikken som sitter i P3 og PEN Lite.

Mini har samme bildebrikke og prosessor, og filmer selvsagt i full 1080i HD-kvalitet.

Annonse

Selv om størrelsen er liten, er ytelsen i toppsjiktet. Det har samme kjappe 5 bps på serieopptak som P3 og PL3, 12.800 ISO lysfølsomhet, og det følger med en separat blits med vippbar reflektor, og alle modellene i PEN-serien har fått et kraftigere batteri som gir flere eksponeringer per lading.

PEN Mini er også i butikkene i høst, og leveres med den samme 14-42 mm zoomen (tils 28-84 mm) f/3.5-5.6 II R, og kameraet kommer i sort, hvitt, mørkebrunt, rosa eller lilla.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny 35mm med avansert konstruksjon.
DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.