Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Og det bruker ikke film

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Man må ikke være veldig nostalgisk anlagt for å føle seg tiltrukket av Nikon Z fc. Man må ikke engang ha eid et Nikon FM, FA eller FE, for å like retrodesignet, det holder at man liker den klassiske formfaktoren.

Som mange helt klart gjør. Bare se på suksessen Fujifilm har hatt med sine kameraer i X-serien, hvor retrodesignet er svært gjennomført.

Som Fujis kameraer, er også Z fc et systemkamera med med en bildebrikke i APS-C-format. Her er den 21 Mp, og det er ingen tvil om at utseendet til tross, så er Z fc teknisk sett veldig lik et Nikon Z50. De deler bildebrikken og Expeed 6 prosessoren, men betjeningen er temmelig ulik.

De analoge innstillingshjulene er hentet fra Nikons kameradesign med opprinnelse i 60-tallet, og det var repetert i Nikon Df, som en gang for lenge siden var Nikons forrige forsøk på å lage et retrosinspirert kamera.

Her får man en skuddtakt på 11 bilder/s med autofokus, ni hvis man velger 14-bits bildefiler, og på baksiden har kameraet en 2,36 Mp OLED-søker, 7,6 cm vribar pekeskjerm, og og som man ser av layout-en, er det en blanding av knapper og innstillingshjul her – og et lite vindu som viser blenderverdien.

Annonse

Nikon Z fc kan leveres med en kompakt Z 38mm f2.8 i sølvgrått, til 13990 kr, eller med en 16-50mm f/3.5-6.3 til 12990 kr. Den kan også leveres sammen med en 50-250mm f/4.5-6.3 til 15190 kr, eller uten optikk. Da koster kamerahuset alene 10990 kr, og alt er tilgjengelig 28. juli.

Zfc_FTZ_35DX_1.8 Zfc_50-250DX_4.5-6.3_front34l Zfc_50_2.8_front34l Zfc_16-50DX_3.5-6.3_tilt_side_up Zfc_16-50DX_3.5-6.3_sennheiser_mic Zfc_16-50DX_3.5-6.3_tripod
<
>

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Nikon Z fc er mer kompetent enn det kanskje ser ut.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.