Nytt Phase One mellomformatkamera

Proffene kan glede seg over mellomformatmodellen XF fra Phase One, som kan bruke de nye iQ3 bakstykkene med opp til 80 Mp.

Skrevet av / 02.06.15 - 15:08
Nytt Phase One mellomformatkamera

Dette er ikke kameraet du slenger over skuldren på ferie i sommer. Med unntak for noen få nyrike kinesere, vil nok Phase One XF havne i hendene på proffer som trenger ekstrem oppløsning. Til reklame, mote og produktfotografering, for eksempel.

Kameraet et bygget rundt et nykonstruert kamerahus med en egenutviklet autofokus kalt Honeybee – HAP-1, som skal være mye raskere enn før.

De nye digitale bakstykkene i IQ3-serien, leveres med CMOS- og CCD- bildebrikker på 50 (CMOS), 60 og 80 Mp. med opptil 14 trinns dynamisk omfang for 50 Mp versjonen, og 13 trinn for 60 og 80-versjonene.

Anja-screen-IQ3 FIXED

Bakstykkene har en 8 cm pekeskjerm og innebygget Wifi for trådløs overføring. Det finnes et stort utvalgt tilbehør til XF-kameraet, deriblant optikk fra 28 til 240 mm. De 11 objektivene rekker over samme bildevinkel som et 35 mm fullformatkamera gjør med 17 til 149 mm. Altså seriøs vidvinkel og portrettele.

Pro-heroTo nye objektiver er også klare for XF-systemet. Schneider-Kreuznach-objektivene er en 120mm f4 og 35mm f3,5, som Phase One sier takler oppløsning opp til 100 Mp, og lukkertider opp til 1/4000s.

Phase One XF side
Kameraet starter på 32.000 Euro med et 50 Mp CMOS-bakstykke, mens 35mm f3,5 og 120mm f4, koster 5500 Euro stykket.

Med Phase Ones programvare for bilderedigering, Capture One i v8.3, får man råfilstøtte og fjernstyring av kameraet fra Mac-en, raskere nedlasting til Mac-en og mulighet for å tilpasse funksjonene på pekeskjermen.

Phase One Capture

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top