Search
Generic filters

Nytt Phase One mellomformatkamera

Proffene kan glede seg over mellomformatmodellen XF fra Phase One, som kan bruke de nye iQ3 bakstykkene med opp til 80 Mp.

Dette er ikke kameraet du slenger over skuldren på ferie i sommer. Med unntak for noen få nyrike kinesere, vil nok Phase One XF havne i hendene på proffer som trenger ekstrem oppløsning. Til reklame, mote og produktfotografering, for eksempel.

Kameraet et bygget rundt et nykonstruert kamerahus med en egenutviklet autofokus kalt Honeybee – HAP-1, som skal være mye raskere enn før.

De nye digitale bakstykkene i IQ3-serien, leveres med CMOS- og CCD- bildebrikker på 50 (CMOS), 60 og 80 Mp. med opptil 14 trinns dynamisk omfang for 50 Mp versjonen, og 13 trinn for 60 og 80-versjonene.

Anja-screen-IQ3 FIXED

Bakstykkene har en 8 cm pekeskjerm og innebygget Wifi for trådløs overføring. Det finnes et stort utvalgt tilbehør til XF-kameraet, deriblant optikk fra 28 til 240 mm. De 11 objektivene rekker over samme bildevinkel som et 35 mm fullformatkamera gjør med 17 til 149 mm. Altså seriøs vidvinkel og portrettele.

Pro-heroTo nye objektiver er også klare for XF-systemet. Schneider-Kreuznach-objektivene er en 120mm f4 og 35mm f3,5, som Phase One sier takler oppløsning opp til 100 Mp, og lukkertider opp til 1/4000s.

Phase One XF side
Kameraet starter på 32.000 Euro med et 50 Mp CMOS-bakstykke, mens 35mm f3,5 og 120mm f4, koster 5500 Euro stykket.

Med Phase Ones programvare for bilderedigering, Capture One i v8.3, får man råfilstøtte og fjernstyring av kameraet fra Mac-en, raskere nedlasting til Mac-en og mulighet for å tilpasse funksjonene på pekeskjermen.

Phase One Capture

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.