Nytt Pentax hybridkamera
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nytt Pentax hybridkamera

Det bittelille Pentax Q får ha oss unnskyldt, Pentax K-01 er nemlig et mye mer spennende hybridkamera, med utskiftbar optikk.

forfatter
Publisert 06.02.12 - 12:14

Enn så lenge er det bare Canon som ikke har et kompakt systemkamera, eller hybridkamera, som det også kalles. Pentax har allerede to, selv om Q-modellen ikke stiller helt i samme klasse som tilsvarende kameraer fra Sony, Samsung, Olympus, Nikon eller Panasonic.

Les testen av 10 kompakte systemkameraer her.

Fra pressemeldingen:

«Pentax K-01 er et perfekt valg for dem som skal kjøpe sitt første systemkamera, i kraft av sin enkle bruk, ikke minst for dem som søker et kamera med originalitet og stil. Den passer like bra for mer avanserte brukere, og særdeles bra for dem som har Pentax-objektiver fra før, og bare vil ha et moderne kompakt systemkamera», sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske generalagent.

Det gjør definitivt det nye Pentax K-01. Som er basert på teknikken til Pentax K-5, et av våre favorittkameraer, faktisk.

K-01 ser mer ut som et tradisjonelt speilreflekskamera, enn et hybridkamera, og det er heller ikke fullt så kompakt som for eksempel tilsvarende kameraer fra Nikon eller Olympus.

Grunnen til det er at kameraet bruker en APS-C CMOS bildebrikke på 16 megapiksler – med bildestabilisering – som har større bildeflate enn bildebrikkene i Nkon V1 eller Olympus PEN E-P3.

Selve kamerahuset er bare litt mindre enn et K-5, og vekten er hele 560 gram, med batteri, men uten optikk.

K-01 er designet av Mark Newson, en meget kjent industridesigner som er anerkjent blant annet for sine rene og flytende linjer. Og sitt vennskap med Jonathan Ive, Apples sjefsdesigner.

Marc Newson til venstre,  Apples Jonathan Ive til høyre

Fra pressemeldingen:

«Jeg ville skape en image av kvalitet og kompetanse. Noen av mine favoritt­kameraer gjennom tidene har vært Pentax. Så jeg ville tilbake til varemerkets røtter, og forsøke å skape noe som virkelig var unikt og dessuten ikonisk», sier Marc Newson.

Kameraet som også finnes i en frisk gulfarge, kan skyte bildeserier på 6 bps, det har msikmal lysfølsomhet på ISO 25.600, tar opp full 1080/30/25/24fps HD-video med stereolyd – og har 81 konstrastbaserte autofokuspunkter.

Det siste skal det bli interessant å teste i praksis. Pentax konstrastbaserte AF har ikke vært blant de raskeste, og skal få en tøff jobb med å hamle opp med AF-hastigheten til de beste. Som Nikon 1 og Olympus nye PEN-serie.

Det stilrene kameraet kan bruke alle Pentax objektiver med K-bajonettfatning, over 200 ulike objektiver. Deriblant den nye DA 40mm F2.8 XS (tilsvarer 60mm jmf. 135-mm filmformat), som bare er 9,2 mm tykk:

Det gjør utvalget av optikk til Pentax K-01 til det mest omfattende utvalget av optikk til noe kompakt systemkamera. Ikke medberegnet adaptere, som gjør det mulig å bruke objektiver fra andre produsenter med andre bajonettfatninger.

Kameraet og 40mm-objektivet er i butikkene i slutten av mars 2012. Kamerahuset vil koste ca. 5.400 kr, mens  kamera med 18-55mm zoom vil koste omlag  6.000 kr.

Alternativt kan man kjøpe K-01 med 40mm-objektivet til 6.000 kr.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend