Nytt GoPro-kamera

HERO+ LCD er GoPros rimeligste modell med WiFi og innebygd søkeskjerm.

Skrevet av / 06.06.15 - 08:00
Nytt GoPro-kamera

Det nye Hero+ LCD er en oppgradert utgave av innstegsmodellen Hero. Det betyr at kameraet filmer 1080p HD-video, men bildefrekvens er økt fra 30 til 60 bilderammer i sekundet i Full HD. Stillbilder fanges med 8 megapikslers oppløsning.

Som action-videokamera er Hero+ LCD ellers av samme kvalitet som Hero. Det betyr blant annet at batteriet ikke er utskiftbart, og at kameraet er fastmontert i det vanntette huset. Du kan ikke ta kameraet ut av dette, i motsetning til storebrødrene Hero4 Silver og Black Edition.

Der Hero+ LCD skiller seg fra Hero, er med innebygd WiFi og Bluetooth, som gjør at det kan fjernstyres fra mobiltelefon eller nettbrett akkurat som toppmodellene. Du ser videostrømmen da rett på mobilskjermen, slik at du kan gjøre nødvendige innstillinger direkte. Lillebroren Hero har ikke dette, og må dermed opereres mer eller mindre i blinde.

En annen ting som skiller Hero+ LCD fra den billigste modellen, er med innebygd søkeskjerm på baksiden (derav navnet LCD). Skjermen har berøringsfunksjonalitet, som gjør innstillingene enklere.

Lite og lett
Som sine søsken er GoPro Hero+ LCD meget kompakt, og vekten er bare 128 gram. Video og bilder lagres på microSD-kort opp til 64 GB. Batteriet skal ha en kapasitet på rundt 2 timer.

Pris og tilgjengelighet
Kameraet lanseres i Norge rundt 12. juli. Vi kjenner ikke norsk pris, men europeisk pris er 329,99 euro, som er rundt 2.900 kroner. Til sammenligning koster GoPro Hero4 Silver Edition rundt 4.000 kroner, Black Edition 4.900 kroner, mens den nedstrippede innstegsmodellen Hero koster 1.200 kroner.

Les mer om kameraet her.

response.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top