Webkamera

Creative Senz3D gjenkjenner ansiktsuttrykk, håndbevegelser og tale, med en ekstra linse for dybdegjenkjenning.
Annonse
Annonse
forfatter

Webkameraet er en del av BlasterX-familien, og skal utvide videokommunikasjon via internett. Kameraet har et ekstra objektiv som brukes til å registrere dybdeinformasjon, ikke ulikt de som sitter på avanserte kameratelefoner fra for eksempel HTC og Samsung. På mobilene brukes 3D-linsen til å registrere avstand for deretter å kunne velge hvilke deler av et bilde som skal være i fokus.

3D-skanning
På Senz3D brukes 3D-teknologien på flere måter. For eksempel til å 3D-skanne objekter, som kan sendes direkte videre til en 3D-printer i andre enden. Skann og lagre kunst, blomster og leketøy – eller til og med ditt eget ansikt. Eller lag en digital figurer av deg selv på skjermen. Kameraets ansiktsregistrering skal være godt nok til å skille mellom to eneggede tvillinger, ideelt for sikkerhetslås av PC-en. Windows 10 støtter nå nemlig pålogging via ansiktsgjenkjenning.

Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative
Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative

Endre bakgrunnen
Gamere som strømmer direkte på Twitch, kan endre bakgrunnen på kameraopptak takket være BlasterX Senz3Ds intelligente teknologi for dybdegjenkjenning. Kameraet er kompatibelt med apper som Youcast og XSplitGamecaster, som begge tilbyr forskjellige maler som brukeren kan velge mellom. XSplit Gamecaster er ideell for strømming og spillopptak, mens YouCast er perfekt til for eksempel å strømme konserter direkte.

Mikrofon
Den innebygde mikrofonen har avansert støyreduksjon, slik at du får en klar stemme i selv støyende omgivelser. Stemmen kan brukes til å kontrollere hva som foregår på skjermen ved hjelp av enkle talekommandoer – ideelt i spill som There Came an Echo. En komplett liste over spill som fungerer med BlasterX Senz3D og Windows 10, finner du her.

Mikrofonen kan også brukes til å stemmestyre Windows via Cortana-assistenten, men for øyeblikket snakker ikke denne norsk.

Annonse

Creative BlasterX Senz3D, som har en bildeoppløsning på 1080p / 30 fps, kommer i handelen i september til 1.899 kroner.

creative.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.