Search
Generic filters

Nyskapende webkamera

Creative Senz3D gjenkjenner ansiktsuttrykk, håndbevegelser og tale, med en ekstra linse for dybdegjenkjenning.

Webkameraet er en del av BlasterX-familien, og skal utvide videokommunikasjon via internett. Kameraet har et ekstra objektiv som brukes til å registrere dybdeinformasjon, ikke ulikt de som sitter på avanserte kameratelefoner fra for eksempel HTC og Samsung. På mobilene brukes 3D-linsen til å registrere avstand for deretter å kunne velge hvilke deler av et bilde som skal være i fokus.

3D-skanning
På Senz3D brukes 3D-teknologien på flere måter. For eksempel til å 3D-skanne objekter, som kan sendes direkte videre til en 3D-printer i andre enden. Skann og lagre kunst, blomster og leketøy – eller til og med ditt eget ansikt. Eller lag en digital figurer av deg selv på skjermen. Kameraets ansiktsregistrering skal være godt nok til å skille mellom to eneggede tvillinger, ideelt for sikkerhetslås av PC-en. Windows 10 støtter nå nemlig pålogging via ansiktsgjenkjenning.

Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative
Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative

Endre bakgrunnen
Gamere som strømmer direkte på Twitch, kan endre bakgrunnen på kameraopptak takket være BlasterX Senz3Ds intelligente teknologi for dybdegjenkjenning. Kameraet er kompatibelt med apper som Youcast og XSplitGamecaster, som begge tilbyr forskjellige maler som brukeren kan velge mellom. XSplit Gamecaster er ideell for strømming og spillopptak, mens YouCast er perfekt til for eksempel å strømme konserter direkte.

Mikrofon
Den innebygde mikrofonen har avansert støyreduksjon, slik at du får en klar stemme i selv støyende omgivelser. Stemmen kan brukes til å kontrollere hva som foregår på skjermen ved hjelp av enkle talekommandoer – ideelt i spill som There Came an Echo. En komplett liste over spill som fungerer med BlasterX Senz3D og Windows 10, finner du her.

Mikrofonen kan også brukes til å stemmestyre Windows via Cortana-assistenten, men for øyeblikket snakker ikke denne norsk.

Creative BlasterX Senz3D, som har en bildeoppløsning på 1080p / 30 fps, kommer i handelen i september til 1.899 kroner.

creative.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.