Webkamera

Creative Senz3D gjenkjenner ansiktsuttrykk, håndbevegelser og tale, med en ekstra linse for dybdegjenkjenning.
Annonse
Annonse
forfatter

Webkameraet er en del av BlasterX-familien, og skal utvide videokommunikasjon via internett. Kameraet har et ekstra objektiv som brukes til å registrere dybdeinformasjon, ikke ulikt de som sitter på avanserte kameratelefoner fra for eksempel HTC og Samsung. På mobilene brukes 3D-linsen til å registrere avstand for deretter å kunne velge hvilke deler av et bilde som skal være i fokus.

3D-skanning
På Senz3D brukes 3D-teknologien på flere måter. For eksempel til å 3D-skanne objekter, som kan sendes direkte videre til en 3D-printer i andre enden. Skann og lagre kunst, blomster og leketøy – eller til og med ditt eget ansikt. Eller lag en digital figurer av deg selv på skjermen. Kameraets ansiktsregistrering skal være godt nok til å skille mellom to eneggede tvillinger, ideelt for sikkerhetslås av PC-en. Windows 10 støtter nå nemlig pålogging via ansiktsgjenkjenning.

Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative
Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative

Endre bakgrunnen
Gamere som strømmer direkte på Twitch, kan endre bakgrunnen på kameraopptak takket være BlasterX Senz3Ds intelligente teknologi for dybdegjenkjenning. Kameraet er kompatibelt med apper som Youcast og XSplitGamecaster, som begge tilbyr forskjellige maler som brukeren kan velge mellom. XSplit Gamecaster er ideell for strømming og spillopptak, mens YouCast er perfekt til for eksempel å strømme konserter direkte.

Mikrofon
Den innebygde mikrofonen har avansert støyreduksjon, slik at du får en klar stemme i selv støyende omgivelser. Stemmen kan brukes til å kontrollere hva som foregår på skjermen ved hjelp av enkle talekommandoer – ideelt i spill som There Came an Echo. En komplett liste over spill som fungerer med BlasterX Senz3D og Windows 10, finner du her.

Mikrofonen kan også brukes til å stemmestyre Windows via Cortana-assistenten, men for øyeblikket snakker ikke denne norsk.

Creative BlasterX Senz3D, som har en bildeoppløsning på 1080p / 30 fps, kommer i handelen i september til 1.899 kroner.

creative.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?