Nyskapende webkamera

Creative Senz3D gjenkjenner ansiktsuttrykk, håndbevegelser og tale, med en ekstra linse for dybdegjenkjenning.

Skrevet av / 17.08.16 - 13:20
Nyskapende webkamera

Webkameraet er en del av BlasterX-familien, og skal utvide videokommunikasjon via internett. Kameraet har et ekstra objektiv som brukes til å registrere dybdeinformasjon, ikke ulikt de som sitter på avanserte kameratelefoner fra for eksempel HTC og Samsung. På mobilene brukes 3D-linsen til å registrere avstand for deretter å kunne velge hvilke deler av et bilde som skal være i fokus.

3D-skanning
På Senz3D brukes 3D-teknologien på flere måter. For eksempel til å 3D-skanne objekter, som kan sendes direkte videre til en 3D-printer i andre enden. Skann og lagre kunst, blomster og leketøy – eller til og med ditt eget ansikt. Eller lag en digital figurer av deg selv på skjermen. Kameraets ansiktsregistrering skal være godt nok til å skille mellom to eneggede tvillinger, ideelt for sikkerhetslås av PC-en. Windows 10 støtter nå nemlig pålogging via ansiktsgjenkjenning.

Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative
Kameraet skanner omgivelsene i 3D. Foto: Creative

Endre bakgrunnen
Gamere som strømmer direkte på Twitch, kan endre bakgrunnen på kameraopptak takket være BlasterX Senz3Ds intelligente teknologi for dybdegjenkjenning. Kameraet er kompatibelt med apper som Youcast og XSplitGamecaster, som begge tilbyr forskjellige maler som brukeren kan velge mellom. XSplit Gamecaster er ideell for strømming og spillopptak, mens YouCast er perfekt til for eksempel å strømme konserter direkte.

Mikrofon
Den innebygde mikrofonen har avansert støyreduksjon, slik at du får en klar stemme i selv støyende omgivelser. Stemmen kan brukes til å kontrollere hva som foregår på skjermen ved hjelp av enkle talekommandoer – ideelt i spill som There Came an Echo. En komplett liste over spill som fungerer med BlasterX Senz3D og Windows 10, finner du her.

Mikrofonen kan også brukes til å stemmestyre Windows via Cortana-assistenten, men for øyeblikket snakker ikke denne norsk.

Creative BlasterX Senz3D, som har en bildeoppløsning på 1080p / 30 fps, kommer i handelen i september til 1.899 kroner.

creative.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top