Search
Generic filters

Nye zoomer til hybridkameraer

Olympus slipper nye telezoomer til MicroFourThirds-kameraene. Objektivene som passer Olympus og Panasonic kameraer, kombinererer skikkelig tele med kompakt optikk.

 

Den lengste av zoomene, i dobbelt forstand, er ED 75-300mm f4.8-6.7. En 11,6 cm lang telezoom på 430 gram, med to ED-linser for bedre spredningskorreksjon av lyset, og tre HR-linser innvendig som skal redusere fargebrytning.
Objektiivet som passer mFT-kameraer fra Olympus (PEN) og Panasonic (Lumix G), gir bildevinkler og brennvidder tilsvarende 150-600mm, hvis man sammenligner med tradisjonelt 135 mm filmformat. Eller fullformat som mange misvisende kaller det.
Lysstuyrken er ikke all verden på noen brennvidde, men objektivet er meget kompakt til å ha så stor rekkevidde. Med tilsvarende 600mm snakker vi seriøs telebrennvidde, i stand til å trekke motiver langt unna, veldig nært.

Det andre objektivet er enda mindre, dekker tilsvarende 80-300mm sammenlignet med 135 mm filmformat. M.Zuiko Digital ED 40-150mm f4.0-5.6, som er dens fulle navn, er bare 8,3 cm lang og veier 190 gram bare.
Begge objektivene har fått en raskere og mer stillegående autofokusmotor, egnet for videoopptak, og feste for solblendere, og begge kan leveres i sort eller sølv.
Ingen av dem har innebygget bildestabilisator, så planlegger man å bruke dem med Panasonic Lumix G-kameraer, får man ingen bildestabilisering. Alle Olympus PEN-modeller har integrert bildestabilisator, for øvrig.
Olympus Norge

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.