Foto:

Olympus slipper nye telezoomer til MicroFourThirds-kameraene. Objektivene som passer Olympus og Panasonic kameraer, kombinererer skikkelig tele med kompakt optikk.

 

Den lengste av zoomene, i dobbelt forstand, er ED 75-300mm f4.8-6.7. En 11,6 cm lang telezoom på 430 gram, med to ED-linser for bedre spredningskorreksjon av lyset, og tre HR-linser innvendig som skal redusere fargebrytning.
Objektiivet som passer mFT-kameraer fra Olympus (PEN) og Panasonic (Lumix G), gir bildevinkler og brennvidder tilsvarende 150-600mm, hvis man sammenligner med tradisjonelt 135 mm filmformat. Eller fullformat som mange misvisende kaller det.
Lysstuyrken er ikke all verden på noen brennvidde, men objektivet er meget kompakt til å ha så stor rekkevidde. Med tilsvarende 600mm snakker vi seriøs telebrennvidde, i stand til å trekke motiver langt unna, veldig nært.

Det andre objektivet er enda mindre, dekker tilsvarende 80-300mm sammenlignet med 135 mm filmformat. M.Zuiko Digital ED 40-150mm f4.0-5.6, som er dens fulle navn, er bare 8,3 cm lang og veier 190 gram bare.
Begge objektivene har fått en raskere og mer stillegående autofokusmotor, egnet for videoopptak, og feste for solblendere, og begge kan leveres i sort eller sølv.
Ingen av dem har innebygget bildestabilisator, så planlegger man å bruke dem med Panasonic Lumix G-kameraer, får man ingen bildestabilisering. Alle Olympus PEN-modeller har integrert bildestabilisator, for øvrig.
Olympus Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.