Foto:

Olympus slipper nye telezoomer til MicroFourThirds-kameraene. Objektivene som passer Olympus og Panasonic kameraer, kombinererer skikkelig tele med kompakt optikk.

 

Den lengste av zoomene, i dobbelt forstand, er ED 75-300mm f4.8-6.7. En 11,6 cm lang telezoom på 430 gram, med to ED-linser for bedre spredningskorreksjon av lyset, og tre HR-linser innvendig som skal redusere fargebrytning.
Objektiivet som passer mFT-kameraer fra Olympus (PEN) og Panasonic (Lumix G), gir bildevinkler og brennvidder tilsvarende 150-600mm, hvis man sammenligner med tradisjonelt 135 mm filmformat. Eller fullformat som mange misvisende kaller det.
Lysstuyrken er ikke all verden på noen brennvidde, men objektivet er meget kompakt til å ha så stor rekkevidde. Med tilsvarende 600mm snakker vi seriøs telebrennvidde, i stand til å trekke motiver langt unna, veldig nært.

Det andre objektivet er enda mindre, dekker tilsvarende 80-300mm sammenlignet med 135 mm filmformat. M.Zuiko Digital ED 40-150mm f4.0-5.6, som er dens fulle navn, er bare 8,3 cm lang og veier 190 gram bare.
Begge objektivene har fått en raskere og mer stillegående autofokusmotor, egnet for videoopptak, og feste for solblendere, og begge kan leveres i sort eller sølv.
Ingen av dem har innebygget bildestabilisator, så planlegger man å bruke dem med Panasonic Lumix G-kameraer, får man ingen bildestabilisering. Alle Olympus PEN-modeller har integrert bildestabilisator, for øvrig.
Olympus Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.