Foto:

Carl Zeiss slipper nye versjoner av fastoptikk til Nikon F-fatning. ZF.2-serien strekker seg fra 18 til 100mm, og har elektronisk kommunikasjon med Nikon-kameraer,som støtter automatisk blenderstyring.

De åtte ZF.2-objektivene fra Carl Zeiss, har integrert elektronikk som gjør det mulig å kommunisere med Nikon speilreflekser via kontakter på innsinden av bajonettfatningen. Dermed kan de åtte objektivene sende EXIF-info til kameraets prosessor, slik at man kan få med valgt blender, objektivmodell, og lysmåling i EXIF-dataene.
Objektivene har manuell fokus, men kameraet vil sette blender automatisk dersom programautomatikk eller blenderautomatikk er valgt.
Den elektroniske styringen vil også fungere med Nikon-kameraer uten AI-kontroll.
ZF.2-objektivene for Nikon er som følger: 3,5/18, 2,8/21, 2/35, 1,4/50, 2/50 og 1,4/85mm tilgjengelig fra november 2009. Distagon T* 2/28 ZF.2 og macro Planar T* 2/100mm ZF.2 slippes våren 2010, og Distagon T* 2.8/25mm vil komme som ZF.2-utgave senere i 2010.
Prisene vil strekke seg fra 545 til 1.389 Euro for ZF.2-objektivene, men de vanlige versjonene av samme objektiver finnes fremdeles som ZF-utgaver for de som ikke trenger elektronisk styring integrert i objektivene.
FotoFritzen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?