TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nye kompakter fra Leica

Leica har basert sine kompakter på modeller fra Panasonic, men med sin egen vri. Som gjør at man fristes av mer enn bare den legendariske røde logoen.

Leica C-Lux 3
Kikker man nøye etter, ser man at Leicas versjoner har litt ulik design, men man må ta bilder for å se de mest vesentlige forskjellene. Den lille kompakten Leica kaller C-Lux 3, med 10 megapiksler og 5 x zoom fra 25-125mm, er basert på et Panasonic Lumix-kamera.

Men som den mer avanserte Leica D-Lux 4, er bildekvaliteten på Leica-versjonene ulik.

Fargeproflene på Leica-utgavene er endret i retning mer nøytrale farger og realistiske hudtoner. Kontrastomfanget skal også være ulikt, og målet er å skape mer virkelighetstro fargegjengivelse.
Leica D-Lux 4

D-Lux 4 – som er basert på Lumix LX3 – leveres dessuten med Capture One 4 programvare med råfilkonvertering. Ellers er det samme kamera som LX3, med lyssterk f2,0 zoom fra 24 til 60mm brennvidde, 16:9 bredformat, blitssko, 10 megapiksler og full manuell fotografisk kontroll.

Kameraet kan brukes med vidvinkellinse foran som gir 18mm brennvidde, og en ekstra rammesøker i TTL-blitskoen. Med en adapter kan det bruke 46mm filtre.

C-Lux 3 er prissatt til 4.356 kroner mens D-Lux 4 koster 5.995 kroner.

Farnes

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: