Foto

Leica har basert sine kompakter på modeller fra Panasonic, men med sin egen vri. Som gjør at man fristes av mer enn bare den legendariske røde logoen.

Leica C-Lux 3
Kikker man nøye etter, ser man at Leicas versjoner har litt ulik design, men man må ta bilder for å se de mest vesentlige forskjellene. Den lille kompakten Leica kaller C-Lux 3, med 10 megapiksler og 5 x zoom fra 25-125mm, er basert på et Panasonic Lumix-kamera.

Men som den mer avanserte Leica D-Lux 4, er bildekvaliteten på Leica-versjonene ulik.

Fargeproflene på Leica-utgavene er endret i retning mer nøytrale farger og realistiske hudtoner. Kontrastomfanget skal også være ulikt, og målet er å skape mer virkelighetstro fargegjengivelse.
Leica D-Lux 4

D-Lux 4 – som er basert på Lumix LX3 – leveres dessuten med Capture One 4 programvare med råfilkonvertering. Ellers er det samme kamera som LX3, med lyssterk f2,0 zoom fra 24 til 60mm brennvidde, 16:9 bredformat, blitssko, 10 megapiksler og full manuell fotografisk kontroll.

Kameraet kan brukes med vidvinkellinse foran som gir 18mm brennvidde, og en ekstra rammesøker i TTL-blitskoen. Med en adapter kan det bruke 46mm filtre.

Annonse

C-Lux 3 er prissatt til 4.356 kroner mens D-Lux 4 koster 5.995 kroner.

Farnes

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.