Nye kompakter fra FujiFilm

Her er noen av FujiFilms ferskeste kompaktkameraer. Blant de 12 nye lommekameraene bet vi oss spesielt merke i FinePix F80EXR med FujiFilms prisbelønte bildebrikke og HD-video, og Z700EXR med pekeskjerm i tillegg.

Det knallrøde F80EXR finnes også i sort eller champagne-farget utførelse, men uansett farge, har kameraet en ny utgave av FujiFilms svært gode 12 Mp EXR bildebrikke. Kameraet har endelig fått HD-video i 720p kvalitet, noe forgjengeren F70EXR ikke hadde.
Legg til 3 tommers skjerm, 10 x zoom fra 27mm vidvinkel og skuddtakt på 4,2 bps og opp til 230 bilder per lading, til 2.400 kroner, og saker og ting blir straks mer fristende.
F80 EXR har fått flere nye funksjoner, som forgjengeren F70EXR ikke hadde. Blant annet hund og kattgjenkjenning i tillegg til ansiktsgjenkjenning. Som forgjengeren kan man også på F80EXR velge maksimal oppløsning, høyest mulig støyreduksjon eller størst mulig dynamisk omfang, slik at kameraet kan tilpasses motivet i større grad enn vanlig for kompaktkameraer.

Z700 er et annet av kameraene vi bet oss merke i. Det 20 mm slanke kameraet har også en 12 Mp EXR bildebrikke, 720p HD-video og samme hund og kattgjenkjenning som F80EXR, men en 3,5 tommers (460.000 pkt oppløsning) pekeskjerm skal gjøre kameraet både enklere å betjene, og bildevisniing til en opplevelse.

Kameraet til 2.300 kroner har en 5 x optisk zoom fra 36mm, i snaueste laget for de som ønsker og trenger vidvinkel, men i den andre enden får man 180mm telebrennvidde. Bildene kan merkes for senere bruk, slik at man enkelt kan finne bildene man ønsker å laste opp på Facebook eller YouTube.

En enklere og rimeligere utgave kalt Z70 uten EXR-bildebrikken har også Facebook eller YouTube-funksjonen, men koster bare 1.400 kroner.
For de som trenger vidvinkel kan den nye JZ-serien være verdt en ekstra titt. JZ500 og JZ300 har nemlig 28mm vidvinkel og 10 x zoom. Og kombinerer 720p HD-video med ansiktsgjenkjenning og 12 megapiksler i JZ300, mens JZ500 har en 14 Mp bildebrikke og både hund, katt- og ansiktsgjenkjenning.

Blant de øvrige nyhetene fra FujiFilm, skal det vann- og støvtette og støtsikre XP-10 som kommer i fem farger og har 5 x zoom, HD-video og koster 1.700 kroner absolutt nevnes.
Aller rimeligst er den nye AV-serien hvor den rimeligste av dem – AV-100 – koster 800 kroner, mens JV og JX-serien med enten 3x eller 5x zoom starter på 1.100 kroner. Alle, inkludert den rimelige AV-100 har HD-videoopptak.

Les mer om FujiFIlms nye komptakserie her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.