TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nye kompakter fra FujiFilm

Her er noen av FujiFilms ferskeste kompaktkameraer. Blant de 12 nye lommekameraene bet vi oss spesielt merke i FinePix F80EXR med FujiFilms prisbelønte bildebrikke og HD-video, og Z700EXR med pekeskjerm i tillegg.

forfatter
Publisert 02.02.10 - 05:00

Det knallrøde F80EXR finnes også i sort eller champagne-farget utførelse, men uansett farge, har kameraet en ny utgave av FujiFilms svært gode 12 Mp EXR bildebrikke. Kameraet har endelig fått HD-video i 720p kvalitet, noe forgjengeren F70EXR ikke hadde.
Legg til 3 tommers skjerm, 10 x zoom fra 27mm vidvinkel og skuddtakt på 4,2 bps og opp til 230 bilder per lading, til 2.400 kroner, og saker og ting blir straks mer fristende.
F80 EXR har fått flere nye funksjoner, som forgjengeren F70EXR ikke hadde. Blant annet hund og kattgjenkjenning i tillegg til ansiktsgjenkjenning. Som forgjengeren kan man også på F80EXR velge maksimal oppløsning, høyest mulig støyreduksjon eller størst mulig dynamisk omfang, slik at kameraet kan tilpasses motivet i større grad enn vanlig for kompaktkameraer.

Z700 er et annet av kameraene vi bet oss merke i. Det 20 mm slanke kameraet har også en 12 Mp EXR bildebrikke, 720p HD-video og samme hund og kattgjenkjenning som F80EXR, men en 3,5 tommers (460.000 pkt oppløsning) pekeskjerm skal gjøre kameraet både enklere å betjene, og bildevisniing til en opplevelse.

Kameraet til 2.300 kroner har en 5 x optisk zoom fra 36mm, i snaueste laget for de som ønsker og trenger vidvinkel, men i den andre enden får man 180mm telebrennvidde. Bildene kan merkes for senere bruk, slik at man enkelt kan finne bildene man ønsker å laste opp på Facebook eller YouTube.

En enklere og rimeligere utgave kalt Z70 uten EXR-bildebrikken har også Facebook eller YouTube-funksjonen, men koster bare 1.400 kroner.
For de som trenger vidvinkel kan den nye JZ-serien være verdt en ekstra titt. JZ500 og JZ300 har nemlig 28mm vidvinkel og 10 x zoom. Og kombinerer 720p HD-video med ansiktsgjenkjenning og 12 megapiksler i JZ300, mens JZ500 har en 14 Mp bildebrikke og både hund, katt- og ansiktsgjenkjenning.

Blant de øvrige nyhetene fra FujiFilm, skal det vann- og støvtette og støtsikre XP-10 som kommer i fem farger og har 5 x zoom, HD-video og koster 1.700 kroner absolutt nevnes.
Aller rimeligst er den nye AV-serien hvor den rimeligste av dem – AV-100 – koster 800 kroner, mens JV og JX-serien med enten 3x eller 5x zoom starter på 1.100 kroner. Alle, inkludert den rimelige AV-100 har HD-videoopptak.

Les mer om FujiFIlms nye komptakserie her.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Klassens beste kamera Fujifilm X-H2 er blitt en rå bildemaskin som overgår mange dyrere kameraer.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Følg Lyd & Bilde