Foto:

Nye Lumix G2 og G10 er Panasonics nyeste hybridkameraer, med pekeskjerm på G2 - og HD-video på begge.

De to nye Lumix G-modellene med 12 megapiksler er til forveksling like den utgående Lumix G1 som var det første hybridkameraet, uten speil, men med utskiftbar optikk som et speilreflekskamera. Men i likhet med den nyere GH1, har G2 og G10 HD-video i 720p kvalitet. Dog ikke 1080 HD som i GH1. Men så skal prisene være betydelig lavere på G2 og G10.

Berøringsskjerm
G10 er den enkleste av dem, men har likevel 720p/30fps HD-video i Motion JPEG-format, riktignok med monolyd på opptakene. Og ny Venus Engine HD2 bilde- og videoprosessor. Den leveres med en ny 14-42mm f3.5-5.6 zoom, som i motsetning til 14-45mm fra Panasonic, er litt lettere og har plastfatning i stedet for metallfatning.

Forskjellene mellom G10 som blir Panasonics rimeligste hybridkamera og G2, ligger i utstyret og den vri- og vippbare pekeskjermen på G2. Skjermen som også på G2 er 3 tommer (med 460k oppløsning) kan brukes til å endre innstilliger, velge fokuspunkt og bla i bilder med.

Fokussporing
Velger man G2 får man også mikrofoninngang for stereoopptak, 720p750 fps HD-video i AVCHD Lite som klarer å holde datastrømmen høy samtidig som filstørrelsen holdes nede. På G2 får man også fokussporing (AF-Tracking) hvor et valgbart fokuspunkt kan følge motivet kontinuerlig. Også på videoopptak. G2 har også en elektronisk søker, men her er oppløsningen 1,44 millioner punkter, mot 202.000 på G10.

Stilbilder kan lagres sammen med videosnutter på G2, som man kan klippe ut av videostrømmen i 1920 x 1080 oppløsning (2 Mp). Panasonic har også lagt inn noe de kaller Intelligent Resolution Technology, som anaĺyserer konturer, tekstur og graderingen i motivet, og kompenserer for skygge og høylys, samtidig som bildestøy reduseres for forbedret bildekvalitet.

Lumix G2 og G10 er i butikkene i løpet av våren, norske priser er ikke kjent i skrivende stund.

Panasonic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.