Foto:

Olympus har sluppet en mk II-versjon av zoomobjektivet som leveres med PEN-kameraene. M.Zuiko Digital 14-42mm II 1:3.5-5.6 er mindre, lettere, og har raskere og mer stillegående autofokus enn forgjengeren.

Zoomobjektivet er redesignet, og blitt mindre og 25 prosent lettere. En stilegående fokusmotor skal sørge for at fokuslyden ikke kommer med på videoopptak, og autofokusen skal i følge Olympus være raskere enn før.
Objektivet er merket med en MSC-logo (Movie and Stills Compatible) som forteller at objektivet er optimalisert for video.
Siden fokusmotoren er ny har Olympus klart å lage objektivet slik at fronten ikke roterer under fokusering, derned kan man bruke polarisasjonsfilter (37 mm) og solblender på objektivet.

Objektivet leveres i sort eller sølv, og kan klappes sammen slik som forgjengeren kan, for å bli så kompakt som mulig, når man skal ha det i en bag.

Telezoomen M. ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm F4.0-5.6, ved siden av kameraet øverst på siden, har også MSC-logo og stillegående autofokus.
Olympus har også oppgradert PEN E-PL1 til E-PL1s, med økning fra 3200 til 6400 ISO, heldekkende lakkering i sort, nå også rødt eller hvitt (der det før var alufarget) og lagt inn et nytt batteri kalt BLS-5.
Denne modellen selges bare i Japan, men det nye zoomobjekltivet som nå leveres med E-PL1s, ventes å komme til eksisterende og fremtidige kameramodeller i Olympus PEN-serie.
Kameraet testet vi i sommer, og testen finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.