Search
Generic filters

Ny zoom til Olympus PEN

Olympus har sluppet en mk II-versjon av zoomobjektivet som leveres med PEN-kameraene. M.Zuiko Digital 14-42mm II 1:3.5-5.6 er mindre, lettere, og har raskere og mer stillegående autofokus enn forgjengeren.

Zoomobjektivet er redesignet, og blitt mindre og 25 prosent lettere. En stilegående fokusmotor skal sørge for at fokuslyden ikke kommer med på videoopptak, og autofokusen skal i følge Olympus være raskere enn før.
Objektivet er merket med en MSC-logo (Movie and Stills Compatible) som forteller at objektivet er optimalisert for video.
Siden fokusmotoren er ny har Olympus klart å lage objektivet slik at fronten ikke roterer under fokusering, derned kan man bruke polarisasjonsfilter (37 mm) og solblender på objektivet.

Objektivet leveres i sort eller sølv, og kan klappes sammen slik som forgjengeren kan, for å bli så kompakt som mulig, når man skal ha det i en bag.

Telezoomen M. ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm F4.0-5.6, ved siden av kameraet øverst på siden, har også MSC-logo og stillegående autofokus.
Olympus har også oppgradert PEN E-PL1 til E-PL1s, med økning fra 3200 til 6400 ISO, heldekkende lakkering i sort, nå også rødt eller hvitt (der det før var alufarget) og lagt inn et nytt batteri kalt BLS-5.
Denne modellen selges bare i Japan, men det nye zoomobjekltivet som nå leveres med E-PL1s, ventes å komme til eksisterende og fremtidige kameramodeller i Olympus PEN-serie.
Kameraet testet vi i sommer, og testen finner du her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.