Search
Generic filters

Ny vinner?

Panasonic Lumix G5 erstatter G3, vårt foretrukne kompakte systemkamera to år tilbake. G5 er forbedret på alle punkter, og sånt lukter det gull av.

Panasonic var først ute med de kompakte systemkameraene med modellen G1, og har siden hatt et forsprang på de fleste konkurrentene med et stort antall modeller. De fleste Lumix G kameraene fra Panasonic, ser imidlertid ut som speilreflekskameraer, men sannheten er at de er mye mindre, lettere og like avanserte.

Lumix G5 er blant Pansonic-modellene som lett kan oppfatttes som et speilreflekskamera, men hører til i klassen kompakte systemkameraer.

Les testen av kompakte systemkameraer her.

Nye G5 erstatter G3, og forbedringene er umiddelbart synlige. Vel, bildekvaliteten aner vi lite 0m, men Panasonic forteller i en pressemelding, at G5 har fått en ny 16 Mp Digital Live MOS bildebrikke, lysfølsomhet opp til ISO 12800 og en ny Venus Engine bildeprosessor.

G5 har en svingbar pekeskjerm, bedre ergonomi med et større håndgrep og en elektronisk LCD-søker med 1,44 megapiksler oppløsning, og øyestartsensor.

Det kan selvsagt ta opp video, i full 1080/50p i AVCHD-format må vite, bedre faktisk enn mange speilreflekser, og det har mikrofoninngang for bedre lydopptak i stereo. Siden G5 har en elektronisk lukker, kan det ta opp HD-video med en datastrøm så høy som 28 Mbps. og stillbildeserier på hele 20 bps! Klasseledende egenskaper altså.

Lumix G5 skal være i butikkene i august, prisen er ikke kjent, men vent at kameraet med zoomobjektiv vil starte på 60000-7000 kroner.

Omtrent samtidig slippes den nye LUMIX G VARIO 45-150 mm/F4,0-5,6 ASPH./MEGA O.I.S. (ja den heter det), et zoomobjektiv som dekker 90-300mm, og har 12 elementer i 9 grupper med asfæriske linser for jevnere skarphet, og Nano Surface Coatingen som demper reflekser og strølys.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.