Systemkamera

Panasonic Lumix G5 erstatter G3, vårt foretrukne kompakte systemkamera to år tilbake. G5 er forbedret på alle punkter, og sånt lukter det gull av.
forfatter

Panasonic var først ute med de kompakte systemkameraene med modellen G1, og har siden hatt et forsprang på de fleste konkurrentene med et stort antall modeller. De fleste Lumix G kameraene fra Panasonic, ser imidlertid ut som speilreflekskameraer, men sannheten er at de er mye mindre, lettere og like avanserte.

Lumix G5 er blant Pansonic-modellene som lett kan oppfatttes som et speilreflekskamera, men hører til i klassen kompakte systemkameraer.

Les testen av kompakte systemkameraer her.

Nye G5 erstatter G3, og forbedringene er umiddelbart synlige. Vel, bildekvaliteten aner vi lite 0m, men Panasonic forteller i en pressemelding, at G5 har fått en ny 16 Mp Digital Live MOS bildebrikke, lysfølsomhet opp til ISO 12800 og en ny Venus Engine bildeprosessor.

G5 har en svingbar pekeskjerm, bedre ergonomi med et større håndgrep og en elektronisk LCD-søker med 1,44 megapiksler oppløsning, og øyestartsensor.

Det kan selvsagt ta opp video, i full 1080/50p i AVCHD-format må vite, bedre faktisk enn mange speilreflekser, og det har mikrofoninngang for bedre lydopptak i stereo. Siden G5 har en elektronisk lukker, kan det ta opp HD-video med en datastrøm så høy som 28 Mbps. og stillbildeserier på hele 20 bps! Klasseledende egenskaper altså.

Lumix G5 skal være i butikkene i august, prisen er ikke kjent, men vent at kameraet med zoomobjektiv vil starte på 60000-7000 kroner.

Omtrent samtidig slippes den nye LUMIX G VARIO 45-150 mm/F4,0-5,6 ASPH./MEGA O.I.S. (ja den heter det), et zoomobjektiv som dekker 90-300mm, og har 12 elementer i 9 grupper med asfæriske linser for jevnere skarphet, og Nano Surface Coatingen som demper reflekser og strølys.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.