Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny vinner?

Panasonic Lumix G5 erstatter G3, vårt foretrukne kompakte systemkamera to år tilbake. G5 er forbedret på alle punkter, og sånt lukter det gull av.

Skrevet av / 18.07.12 - 13:35
Ny vinner?

Panasonic var først ute med de kompakte systemkameraene med modellen G1, og har siden hatt et forsprang på de fleste konkurrentene med et stort antall modeller. De fleste Lumix G kameraene fra Panasonic, ser imidlertid ut som speilreflekskameraer, men sannheten er at de er mye mindre, lettere og like avanserte.

Lumix G5 er blant Pansonic-modellene som lett kan oppfatttes som et speilreflekskamera, men hører til i klassen kompakte systemkameraer.

Les testen av kompakte systemkameraer her.

Nye G5 erstatter G3, og forbedringene er umiddelbart synlige. Vel, bildekvaliteten aner vi lite 0m, men Panasonic forteller i en pressemelding, at G5 har fått en ny 16 Mp Digital Live MOS bildebrikke, lysfølsomhet opp til ISO 12800 og en ny Venus Engine bildeprosessor.

G5 har en svingbar pekeskjerm, bedre ergonomi med et større håndgrep og en elektronisk LCD-søker med 1,44 megapiksler oppløsning, og øyestartsensor.

Det kan selvsagt ta opp video, i full 1080/50p i AVCHD-format må vite, bedre faktisk enn mange speilreflekser, og det har mikrofoninngang for bedre lydopptak i stereo. Siden G5 har en elektronisk lukker, kan det ta opp HD-video med en datastrøm så høy som 28 Mbps. og stillbildeserier på hele 20 bps! Klasseledende egenskaper altså.

Lumix G5 skal være i butikkene i august, prisen er ikke kjent, men vent at kameraet med zoomobjektiv vil starte på 60000-7000 kroner.

Omtrent samtidig slippes den nye LUMIX G VARIO 45-150 mm/F4,0-5,6 ASPH./MEGA O.I.S. (ja den heter det), et zoomobjektiv som dekker 90-300mm, og har 12 elementer i 9 grupper med asfæriske linser for jevnere skarphet, og Nano Surface Coatingen som demper reflekser og strølys.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top