Bilderedigering

Photoshop CS6 er Adobes største oppdatering siden CS5, og bringer med seg et nytt grensesnitt og flere nye funksjoner.
forfatter

Photoshop er for mange de facto standarden for avansert bilderedigering. Nå kommer Photoshop i CS6-utgave (Creative Suite 6) og som frittstående versjon. Med mange oppgraderinger. Den mest synlige er et nytt grensesnitt som har hentet klærne sine i garderoben til bilderedigeringsprogrammet Adobe Lightroom. I seg selv oppdatert – nylig til versjon 4.1.

Detaljene i oppgraderingen av Photoshop CS6 finner du her.

Liste over de viktigste nye funksjonene, finner du her.

Blant de mange nyhetene og forbedringene i CS6-utgaven av Photoshop, er et forbedrede verktøy som Content-Aware Patch, som gir mer presis kontroll over kopiering, utfylling og endring av deler av bildet.

Med full 64-bits støtte utnytter CS6 minnekapasiteten på PC-en og Mac-en bedre enn i 32-bits modus, som CS5 kjørte. Det gir også kjappere responser når man behandler store bildefiler, og ikke minst video, som CS6 også har støtte for. Grunnleggende enkel videostøtte, men dog. Skal man redigere video ut over å klippe scener, bruker man annet verktøy uansett. Som Final Cut eller Adobe Premiere Pro.

CS6-versjonen bruker mer av grafikkortets prosessor når man jobber med bilder, noe som skal gjøre ikke bare responsene kjappere, men også korte ned ventetiden på utførte oppgaver, som masker, layers og filtre.

Photoshop har også fått støtte for Adobes Creative Cloud, en abonnemenststjeneste hvor man kan laste opp filer, og dele i skyen med 20 GB Cloud-lagringsplass, til andre maskiner.

Man kan også leie Photoshop til 160 kroner måneden dersom man allerede har forpliktet seg til et abonnement på Creative Cloud, men da med 12 måneders bindingstid.

Alternativt kan man leie Photoshop for 240 kroner måneden, uten bindingstid og abonnement på Creative Cloud.

Photoshop CS6, Photoshop CS6 Extended og Adobe Creative Suite 6-versioner og Adobe Creative Cloud kan forhåndsbestilles nå.

Photoshop CS6 og CS6 Extended kan kjøpes gjennom autoriserte Adobe-forhandlere, Adobe Store og Adobe Direct Sales.

Prisene på Photoshop CS6 og Photoshop CS6 Extended er henholdsvis 5610 kr og 8020 kr. Prisene på oppdateringer og volumlisenser er også tilgjengelig på Adobes nettsider. Der finner man også et spesielt introduksjonstilbud for kunder som allerede har kjøpt CS3, CS4, CS5 og CS5.5.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.