Optikk

Sport- og dyrefotografer kan bare knuse sparegrisen, for nå har Nikon oppdatert kremobjektivet 400mm f2.8E FL ED VR.
Annonse
Annonse
forfatter

Nikon-eiere vil kanskje huske at Nikon har en massiv 400mm allerede. Dette er en oppdatert versjon av den, som er lettere, bedre og raskere. Den nye Nikkor 400mm f2.8E FL ED VR, med integrert optisk bildestabilisator, har fått raskere og mer presis autofokus og en blender styrt av en elektromagnetisk motor. Det skal gi mer presis eksponering i følge Nikon.

AFS_400E_FL_ED

Det  nye objektivet har også fått en sportsmodus hvor bildestabilisatoren skal være bedre til å kompensere for bevegelser når man panorerer under fotografering.

Vekten er redusert med nesten et kilo, og objektivet sommer værtettet, veier nå 3,8 kilo.

Det har også fått forbedret optisk design med 16 elementer i 12 grupper, hvor to er så kalte fluorittelementer og to er ED-elementer. Med fluoritt i de to frontelementene, sparer man vekt og tyngdepunktet blir bedre stabilisert. Det har også anti-reflekterende nanokrystallbelegg for å dempe lysrefleksjoner og skyggebilder. Objektivet bruker forøvrig innstikks NC-filter.

Nikkor 400mm f2.8E FL ED VR er ikke si salg før 28. august, til beskjedne 113.900 kr.

AFS_Telecon_TC14E3

Da kommer også telekonverteren TC-14E III, som øker brennvidden med 40 prosent, slik at 400mm blir 560mm. Telekonverteren er en forbedret versjon, den også, med ny optisk konstruksjon. Den har sju elementer i fire grupper og er værtettet.

Prisen blir 4.990 kr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.