Foto:

Pentax K-r er lillebroren til den kritikerroste K-7, og er rikholdig utstyrt. Samtidig slippes et rimelig 35mm objektiv, som passer alle Pentax speilreflekser.

Kameraet er relativt kompakt for en speilrefleks, og ligner toppmodellen  K-7 mer en budsjettvarianten K-x. Pentax har utstyrt kameraet med en 12,4 megapiksler CMOS-bildebrikke med integrert bildestabilisator og en imponerende lysfølsomhet opp til 25.600 ISO. Skal bli interessant å se hvordan bildebrikken og Prime II-bildeprosessoren takler det.
Video er det naturligvis, i 720/25fps HD-kvalitet, og kameraet skyter serier på respektable 6 bps. Autofokusen er utstyrt med 11 sensorer hvor av ni er mer følsomme kryssensorer. Hjelpelys ved håndgrepet har de også funnet plass til, slik at kameraet skal fokusere mer presist i lite lys.

Med HDR-funksjonen kan man ta tre bilder på rappen, og mikse bildefilene slik at man øker dynamikkomfanget, og får frem detaljer i mørke og lyse deler av motivet.
Kamerahuset alene koster 5.999 kroner, mens den nye SMC DA 35mm f2.4 AL, som tilsvarer 52mm brennvidde på et K-r (sammenlignet med 135 mm filmformat), koster 1.999 kroner, og begge er klare for butikkene i oktober.

Pakkepris med DA L 18-55mm f3,5-5,6 zoomen på det øverste bildet, er ikke oppgitt.

SMC DA 35mm f2.4 AL på K-r
Focus Nordic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.