Search
Generic filters

Ny rekord med 83 x zoom!

Nikon setter rekord med Coolpix P900, som kan zoome inn i evigheten med 24-2000mm zoom!

Den optiske konstruksjoner er ganske ekstrem, når den favner over anstendig vidvinkel fra 24mm, til vanvittige 2000mm brennvidde. Tenk på at de fleste kameraer som selges i dag har tre, eller fire ganger zoom. Da skjønner man at 83 x zoom er ekstremt. Det er enda råere enn lommekameraer som Panasonic TZ70 med 30 x zoom, og banker selv Nikon Coolpix P610, som «bare» har 60 x zoom.

P900_BK_LCD_4Kameraet har en liten 16 Mp bildebrikke av samme type som de fleste kompaktkameraer bruker. For selv om P900 ser ut som et speilreflekskamera, er det et kompaktkamera.

Et ganske spesielt et, skal vi innrømme. Blant annet er lysstyrken oppsiktsvekkende fra objektivet tatt i betraktning, f2.8-6.5 lar seg høre på en 24-2000mm  zoom.Det finnes selvsagt en digitalzoom som gir deg tilsvarende 4000mm brennvidde. Da kan du praktisk talt fotografere månelandinger.

Det har også Wifi med NFC for trådløs bildeoverføring, 7 bilder/s skuddtakt, GPS, elektronisk søker og en 7,6 cm vribar skjerm.

Kameraet kan også ta opp 1080/50p video, og har Nikons Dual Detect optiske bildestabilisator, som gir deg opp til fem eksponeringstrinn.

P900 koster 6.190 kr, og er i butikkene 19. mars.

P900s_BK_front34l_lo_w

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.