TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny proffkompakt

Canon PowerShot S100 er lite, lett og fullspekket med finesser. Proffkompakten er blant de minste, men skyter likevel råfiler, og gir den viderekomne fotografen full kontroll.

forfatter
Publisert 15.09.11 - 21:02

De fleste proffkameraer er svære beist, med knapper og ratt overalt, og ikke akkurat noen man putter i lommen. PowerShot S100 er siste i rekken av små kompaktkameraer, som har mange av funksjonene proffene digger, men pakket pent inn i et nett kamera som ikke er stort større enn en tipakning sigaretter.

Nærmeste konkurrent som matcher størrelsen, er Samsung WB2000, mens både Canon PowerShot G12, og Olympus XZ-1 er større proffkompakter.

Vel og merke med noen andre egenskaper i tillegg.

 

Kameraet kommer i tillegg til det glimrende S95 – testet her – som ikke går ut til fordel for S100, men lever side om side. En stund i all fall.

S100 ligner veldig på S95, men her er det meste nytt. En ny 12 megapiklser CMOS bildebrikke (1/1,7), fem x zoom på 28-120mm, største blender på f2.0-5.9, 1080 HD-video – og GPS-logging av bildene.

S100 er et av to nye Canon-kompakter med den nye, raskere og forbedrede DIGIC V bildeprosessoren, og kan skyte en kort bildeserie i full oppløsning på 9,6 bps.

På fremsiden har det dukket opp en liten kant som gjør at kameraet er litt lettere å feste grep på, særlig på den sorte som har en grov matt lakk som sitter godt i hånden. Den sølvgrå er nemlig ganske glatt sammenlignet med den sorte, men har samme kant som man kan parkere langfingeren på, på fremsiden.

Ringen rundt objektivet er beholdt, og den kan man selv bestemme hva skal brukes til. Man kan dreie for å endre hvitbalanse, eksponeringskompensasjon, zoome i trinn (28, 35, 50mm osv) eller velge blender/lukkertid.

På baksiden kan Ring Func-knappen programmeres til ønsket funksjonsvalg, og opptaksknappen kan brukes til menyvalg.

Batteritiden er ikke blitt bedre med S100, med 200 eksponeringer per lading, men kan hende er det nye objektivet mindre følsom for kromabrytning, og hvis bildedynamikken enten man skyter råfiler eller jpeg, er bedre enn på S100, kan Canon ha en vinner i dette kompakte proffkameraet.

S100 skal koste 3.499 kroner når det er i hutikkene i november.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Klassens beste kamera Fujifilm X-H2 er blitt en rå bildemaskin som overgår mange dyrere kameraer.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Følg Lyd & Bilde