Search
Generic filters

Ny proffkompakt

Canon PowerShot S100 er lite, lett og fullspekket med finesser. Proffkompakten er blant de minste, men skyter likevel råfiler, og gir den viderekomne fotografen full kontroll.

De fleste proffkameraer er svære beist, med knapper og ratt overalt, og ikke akkurat noen man putter i lommen. PowerShot S100 er siste i rekken av små kompaktkameraer, som har mange av funksjonene proffene digger, men pakket pent inn i et nett kamera som ikke er stort større enn en tipakning sigaretter.

Nærmeste konkurrent som matcher størrelsen, er Samsung WB2000, mens både Canon PowerShot G12, og Olympus XZ-1 er større proffkompakter.

Vel og merke med noen andre egenskaper i tillegg.

 

Kameraet kommer i tillegg til det glimrende S95 – testet her – som ikke går ut til fordel for S100, men lever side om side. En stund i all fall.

S100 ligner veldig på S95, men her er det meste nytt. En ny 12 megapiklser CMOS bildebrikke (1/1,7), fem x zoom på 28-120mm, største blender på f2.0-5.9, 1080 HD-video – og GPS-logging av bildene.

S100 er et av to nye Canon-kompakter med den nye, raskere og forbedrede DIGIC V bildeprosessoren, og kan skyte en kort bildeserie i full oppløsning på 9,6 bps.

På fremsiden har det dukket opp en liten kant som gjør at kameraet er litt lettere å feste grep på, særlig på den sorte som har en grov matt lakk som sitter godt i hånden. Den sølvgrå er nemlig ganske glatt sammenlignet med den sorte, men har samme kant som man kan parkere langfingeren på, på fremsiden.

Ringen rundt objektivet er beholdt, og den kan man selv bestemme hva skal brukes til. Man kan dreie for å endre hvitbalanse, eksponeringskompensasjon, zoome i trinn (28, 35, 50mm osv) eller velge blender/lukkertid.

På baksiden kan Ring Func-knappen programmeres til ønsket funksjonsvalg, og opptaksknappen kan brukes til menyvalg.

Batteritiden er ikke blitt bedre med S100, med 200 eksponeringer per lading, men kan hende er det nye objektivet mindre følsom for kromabrytning, og hvis bildedynamikken enten man skyter råfiler eller jpeg, er bedre enn på S100, kan Canon ha en vinner i dette kompakte proffkameraet.

S100 skal koste 3.499 kroner når det er i hutikkene i november.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.