Ny proffkompakt fra Canon

PowerShot S90 er Canons minste kompakt med egenskaper proffer vil sette pris på. Som råfilopptak. Kameraet har en ny høysensitiv bildebrikke med redusert bildestøy, og S90 har lyssterk 3,8 x zoom med lysstyrke på blender f2.0 ved 28mm vidvinkel.

Alt dette høres ut som musikk i ørene på alle som ønsker seg noen av egenskapene til et speilreflekskamera i et lommeformat. Tidligere har Canon kun hatt G-serien med slike egenskaper, men det er langt større og mer klumpete kameraer enn S90, som er bare 31 mm på det tykkeste, og veier under 200 gram.

Likevel har Canon klemt inn alle godsakene en proff forventer seg, som manuell eksponeringskontroll, råfilopptak og ettertraktede egenskaper som redusert bildestøy.

Sammen med Powershot G11 har S90 fått Canons nye CCD-bildebrikke på 10 megapiksler og DIGIC VI bildeprosessor.

Den nye bildebrikken er 45 prosent større en 14,7 megapiksel brikken som ble benyttet i IXUS 980 IS, og Canon lover ned til 1/4 av bildestøyen fra forrige generasjon bildebrikke på sammenlignbare ISO-verdier.

 

PowerShot S90 har fått en dreibar kontrollring innerst på objektivet.   Den kan programmeres til å endre innstillinger i en valgt funksjon, som kan være valg av

ISO,  blenderåpning, lukkertid, trinnvis zoom, hvitbalansekorrigering, selvutløser, manuell fokus, direktehopp under avspilling og det nye motivprogrammet Nostalgisk.

 

Kameraet har merkelig nok ikke HD-videopptak, kun VGA-opptak, men skjermen på 3 tommer har 461.000 punker oppløsning, blitsen er automatisk opp- og nedsenkbar og objektivet har optisk bildestabilisator.

Powershot S90 er i butikkene i oktober, priset til 4.699 kroner, og mer om S90 kan du lese her.
Utdrag fra pressemeldingen:

·       Med Auto ISO: Den maksimale ISO-hastigheten som kameraet velger, er økt til ISO 1 600 (ISO 400 på tidligere sammenlignbare produkter). Det betyr at kamerarystelser og motivuskarphet reduseres når du bruker Auto-programmer til fotografering av motiver med lite lys.
·       Når du bruker blits med Auto: Høyeste ISO er økt til ISO 800 (ISO 250 på tidligere sammenlignbare produkter), noe som øker den effektive blitsrekkevidden og gir lysere bakgrunner når du bruker blits til å fotografere under lyssvake forhold.
·       Dynamisk omfang: Det dynamiske omfanget er økt til et nivå som er cirka fire ganger mer omfattende enn på tidligere sammenlignbare produkter. Det betyr at du får mange flere detaljer i skyggeområder og redusert utbrenthet i lyse områder i motiver med stor kontrastforskjell.
·       Program for fotografering i lite lys: Det spesielle programmet ISO 3200 på tidligere modeller har nå byttet navn til Low Light og byr på en rekke forbedringer. I redusert 2,5 megapiksler oppløsning velger kameraet en ISO-verdi mellom ISO 320 og ISO 12 800 slik at du kan fotografere uten blits i enda mørkere opptaksforhold enn tidligere. I Low Light-programmet kan PowerShot S90 ta serieopptak med 2,1 bilder i sekundet.

 

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.