TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny proffkompakt fra Canon

PowerShot S90 er Canons minste kompakt med egenskaper proffer vil sette pris på. Som råfilopptak. Kameraet har en ny høysensitiv bildebrikke med redusert bildestøy, og S90 har lyssterk 3,8 x zoom med lysstyrke på blender f2.0 ved 28mm vidvinkel.

forfatter
Publisert 19.08.09 - 18:50

Alt dette høres ut som musikk i ørene på alle som ønsker seg noen av egenskapene til et speilreflekskamera i et lommeformat. Tidligere har Canon kun hatt G-serien med slike egenskaper, men det er langt større og mer klumpete kameraer enn S90, som er bare 31 mm på det tykkeste, og veier under 200 gram.

Likevel har Canon klemt inn alle godsakene en proff forventer seg, som manuell eksponeringskontroll, råfilopptak og ettertraktede egenskaper som redusert bildestøy.

Sammen med Powershot G11 har S90 fått Canons nye CCD-bildebrikke på 10 megapiksler og DIGIC VI bildeprosessor.

Den nye bildebrikken er 45 prosent større en 14,7 megapiksel brikken som ble benyttet i IXUS 980 IS, og Canon lover ned til 1/4 av bildestøyen fra forrige generasjon bildebrikke på sammenlignbare ISO-verdier.

 

PowerShot S90 har fått en dreibar kontrollring innerst på objektivet.   Den kan programmeres til å endre innstillinger i en valgt funksjon, som kan være valg av

ISO,  blenderåpning, lukkertid, trinnvis zoom, hvitbalansekorrigering, selvutløser, manuell fokus, direktehopp under avspilling og det nye motivprogrammet Nostalgisk.

 

Kameraet har merkelig nok ikke HD-videopptak, kun VGA-opptak, men skjermen på 3 tommer har 461.000 punker oppløsning, blitsen er automatisk opp- og nedsenkbar og objektivet har optisk bildestabilisator.

Powershot S90 er i butikkene i oktober, priset til 4.699 kroner, og mer om S90 kan du lese her.
Utdrag fra pressemeldingen:

·       Med Auto ISO: Den maksimale ISO-hastigheten som kameraet velger, er økt til ISO 1 600 (ISO 400 på tidligere sammenlignbare produkter). Det betyr at kamerarystelser og motivuskarphet reduseres når du bruker Auto-programmer til fotografering av motiver med lite lys.
·       Når du bruker blits med Auto: Høyeste ISO er økt til ISO 800 (ISO 250 på tidligere sammenlignbare produkter), noe som øker den effektive blitsrekkevidden og gir lysere bakgrunner når du bruker blits til å fotografere under lyssvake forhold.
·       Dynamisk omfang: Det dynamiske omfanget er økt til et nivå som er cirka fire ganger mer omfattende enn på tidligere sammenlignbare produkter. Det betyr at du får mange flere detaljer i skyggeområder og redusert utbrenthet i lyse områder i motiver med stor kontrastforskjell.
·       Program for fotografering i lite lys: Det spesielle programmet ISO 3200 på tidligere modeller har nå byttet navn til Low Light og byr på en rekke forbedringer. I redusert 2,5 megapiksler oppløsning velger kameraet en ISO-verdi mellom ISO 320 og ISO 12 800 slik at du kan fotografere uten blits i enda mørkere opptaksforhold enn tidligere. I Low Light-programmet kan PowerShot S90 ta serieopptak med 2,1 bilder i sekundet.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Følg Lyd & Bilde