Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nikon Z9 under utvikling

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Etter å ha kommet godt i gang med speilløse fullformatkameraer, har Nikon allerede sluppet andre generasjon av Z6 og Z7, men kameraet ‘alle’ har etterspurt, har latt vente på seg.

Men nå kommer Nikons speilløse proffmodell, og navnet blir som ventet, Z9.

Det blir Nikons alternativ til speilrefleksen D6, men med enda råere spesifikasjoner. Nikon har allerede uttalt at kameraet får 8K-video, og trolig en stablet CMOS-brikke ikke ulikt den i Sony a1, men noe mer enn det har de ikke avslørt.

Kameraet vil utvilsomt bli lynraskt, og man kan trygt forvente at det vil overgå D6 både på skuddtakt, autofokus, og videoegenskaper.

Som man kan se av det ene bildet vi har fått fra Nikon, er vertikaltgrepet integrert, som det ofte er på proffkameraer i denne klassen.

Noe særlig mer vet vi ikke i skrivende stund, annet enn at Z9 slippes i løpet av 2021.

Det råeste Nikon-kameraet Nikon har oppgradert flaggskipet sitt der det behøves mest, og latt resten være. Smart.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Pål

    10.03.21 at 10:11

    Spennende – Gleder meg!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.