Nyhet

Nikon Z9 under utvikling

Nikon Z9 får helt rå spesifikasjoner.
forfatter

Etter å ha kommet godt i gang med speilløse fullformatkameraer, har Nikon allerede sluppet andre generasjon av Z6 og Z7, men kameraet ‘alle’ har etterspurt, har latt vente på seg.

Men nå kommer Nikons speilløse proffmodell, og navnet blir som ventet, Z9.

Det blir Nikons alternativ til speilrefleksen D6, men med enda råere spesifikasjoner. Nikon har allerede uttalt at kameraet får 8K-video, og trolig en stablet CMOS-brikke ikke ulikt den i Sony a1, men noe mer enn det har de ikke avslørt.

Kameraet vil utvilsomt bli lynraskt, og man kan trygt forvente at det vil overgå D6 både på skuddtakt, autofokus, og videoegenskaper.

Som man kan se av det ene bildet vi har fått fra Nikon, er vertikaltgrepet integrert, som det ofte er på proffkameraer i denne klassen.

Noe særlig mer vet vi ikke i skrivende stund, annet enn at Z9 slippes i løpet av 2021.

Det råeste Nikon-kameraet Nikon har oppgradert flaggskipet sitt der det behøves mest, og latt resten være. Smart.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.