Nyhet

Nikon Z5 med ny 24-50mm zoom

Z5 er Nikons rimeligste allroundkamera med fullformat.

Skrevet av / 21.07.20 - 11:22
Nikon Z5 med ny 24-50mm zoom

Selv om kameraet er lite er det ganske godt utstyrt, med en ny 24 Mp fullformat bildebrikke, to kortplasser, 4K-video og et nytt batteri med bedre kapasitet.

Nikon Z5 legger seg under Z6 og Z7 i rekken av Nikons speilløse fullformatkameraer, og vil solgt i tre forskjellige sett – kit – i løpet av sensommeren 2020.

Det er godt utstyrt, men likevel litt enklere enn et Z6, blant annet er skjermen på toppen fjernet og programhjulet har tatt plassen til høyre for søkeren, med 3,69 Mp oppløsning.

Kameraet har pekeskjerm og innebygget femaksers bildestabilisator, som gjør det godt egnet som videokamera. Det er dog en ulempe her, på 4K video får man kraftig 1,7 x beskjæring som gjør det vanskelig å få skikkelig vidvinkel på video i 4K.

Blant annet blir det nye Nikkor Z 24-50mm f4-6,63, en 41-85mm.

Z5 kan leveres i kit med den nye kompakte zoomen, som trekkes sammen når kameraet ikke er i bruk. Zoomen har 52mm filterfatning, 35 cm nærgrense, og har en programmerbar kontrollring.

Ellers har kameraet øye-, ansikt-, og dyreregistrert autofokus, 273 fokuspunkter og plass for to SDXC minnekort med den raskere UHS-II standarden. Kameraet som har tilkobling for HDMI og USB, kan lades via USB, eller brukes med laderen tilkoblet.

Det kan også styres med Nikons Snapbridge app, og har Wifi og Bluetooth innebygget, og det kan bruke vertikaldelt som vist på bildet, med ekstra batteri.

Kameraet vil koste 21800 kr med 24-50mm f4-6,3, som vist på bildene.

Nikon slipper samtidig to telekonvertere, en TC-1.4X med 1,4 x forstørrelse til 7000 kr, og en TC-2.0X med to ganger forstørrelse, til 7500 kr.

Samtidig melder de om at en Nikkor Z 14-24 f2.8, skal lanseres senere i år.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top