Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nikon Z f fullformatkamera

Digital etterfølger etter Nikon FM2.

Skrevet av / 20.09.23 - 10:31
Nikon Z f fullformatkamera

Selv om det ser ut som et analogt kamera, er Nikon Z f et tipp topp moderne digitalkamera med fullformat bildebrikke. Z f følger retromoten som andre produsenter har hatt stor suksess med, og er både en etterfølger etter kameraet det ligner mest på – Nikon FM og FM2, og etter vår mening er det et langt mer interessant kamera enn Nikon Df. Som var Nikons første digitale speilrefleks i retrodesign.

Les også Tilbake til fortiden Nikon har kastet seg på retrobølgen, men bildekvaliteten holder moderne standard. Det er det ikke alt som gjør.

Z f er selvsagt langt mer avansert, med Nikons moderne autofokus som vi kjenner fra den glimrende Z-serien med fullformatkameraer, og det har Nikons nyeste Expeed 7 bildeprosessor.

 

 

Bildebrikken  på 24.5 megapiklser kjenner vi fra før. Her er den paret med Nikons Picture Control, som her er utvidet med flat monokrom og monokrom med dype fargetoner. Det har til og med en egen bryter hvor man kan bytte til sorthvitt når man ønsker.

Nikon FM2 fra 1982, en oppdatert utgave av FM som ble lansert i 1977. Foto: Nikon

Det er ikke alt. Kameraet har også åttetrinns bildestabilisator, og en høyoppløst modus som bruker pikselforskyvning som kombinerer opptil 32 bilder for å lage en 96 Mp stor bildefil. Da oppnår man ikke bare høyere oppløsning, men også bedre fargegjengivelse og større dynamikkomfang.

Video er naturligvis på plass, og her kan man ta opp video i opptil 10-bits 4K/60p i H .265-opptak, fra 6K-oppløsning. Med beskjæring vel å merke. Man kan også ta opp inntil 125 minutter med 4K-video. Det har faktisk lukkerprioritert automatikk også på videoopptak.

Foto: Nikon

Prisen er oppgitt til 31990 kroner for kameraet, som er tilgjengelig i flere farger, og kan leveres i kit med enten 40mm på bildene over, eller en 24-70mm zoom.

Z f med NIKKOR Z 40mm f/2 SE: 35.090,-

Z f med NIKKOR Z 24–70 mm f/4 S: 39.890,-

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Lyd & Bilde
Scroll to Top