Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nikon oppdaterer testvinneren

Skrevet av / 05.09.13 - 18:54
Nikon oppdaterer testvinneren

Seriøse fotografer tenker ikke på kompaktkamaer som verktøy. Det er snarere leketøy. Men en kamerakategori er særlig spennende, fordi den kombinerer total kontroll over kameraet, med lagring av råfiler for etterbehandlign – og som regel bedre bildekvalitet enn fra et vanlig kompaktkamera.

Nikon Coolpix P7700 er et slikt kamera, og mye tyder på at nykommeren P7800 også er det. Om ikke bedre.

P7800_LCD_5

Nikon har ikke gjort mange endringene på P7800, og godt er det, for det var ikke mye gærent med forgjengeren.

Som vi fant ut i vår test av kameraet i fjor.

Den svingbare skjermen er på plass. Det samme er det gode gummierte grepet, et tommelgrep, og tydelige kontrollhjul og knapper, som gir fotografen full kontroll.

P7800_top_on

Men forgjengeren hadde – i motsetning til P7100 før det, ingen søker. Nå er ikke bare søkeren tilbake, den er i tillegg elektronisk. Med 921.000 bildepunkter bør den være godt nok oppløst til at den blir brukt, og det gjør det også mulig å slukke skjermen bak ved å vri den rundt slik:

P7800_back_1

Det du ellers får er en fin 28-200mm zoom med lysstyrke f2,0-4,0, som har to ED-glass og syv blenderlameller for mykere bakgrunner.

Det har en 12 megapiksler, baksidebelyst CMOS-bildebrikke, og kan skyte korte (6 bilder) serier på opptil hele åtte bilder i sekundet.

Blits har det imidlertid ikke innebygget. Den plassen har søkeren tatt, men det har blitssko for separat blits, og kan brukes med den nye LD-1000 LED-lampen for videofilming,  du ser på bildet underst.

(P7800 har faktisk en liten blits innebygget. Det kom ikke klart frem i pressemeldingen, men den sitter foran søkeren og felles opp når den brukes. Den kan også trigge andre separate blitser.)

P7800 er  i butikk fra slutten av september og koster 4.549 kr.

nikon-P7800-LD-1000

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top