TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nikon NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 – lyssterk normalzoom på budsjett

Kompakt og lett 28-75mm og en ganske rå 800mm.

forfatter
Publisert 14.12.21 - 15:01

Nikon har allerede to normalzoomer i den påkostede 24-70mm f2.8 S, og den mer budsjettvennlige 24-70mm f4 S. Begge er tilpasset Nikons speilløse fullformatkameraer i Z-serien, men det kan se ut som de har funnet ut at det er et hull i utvalget.

Da teller jeg ikke den nye 24-120mm f4, som dekker et litt annet behov.

For den nye Z 28-75mm f2.8 legger seg på omtrent samme pris som 24-70/4, og under halvparten av 24-70/2.8, men har samme gode lysstyrke som sistnevnte.

Brennviddeområdet er svært anvendelig og zoomen er et ypperlig allroundobjektiv. Det er også ganske lett med en vekt på 560 gram, og med en nærgrense på 19 cm på 28 og 39 cm på 75mm, er det fullt brukbart til makrobilder også.

Det er også værtettet og leveres med solblender, til 11490 kr.

Værtettet er også den kommende Z 800 mm f/6.3 VR S, som stiller i Nikons mer påkostede S-serie, og er et temmelig ekstremt teleobjektiv for de som ikke kan komme nærme nok.

Dyrefotografer med Nikon-kameraer i sekken, vil nok fatte interesse for det ekstreme objektivet, som er den første 800mm fra Nikon med et fase -Fresnel-element på innsiden.

PF eller Phase Fresnel, er en type linseelement med konsentriske utfresninger på den ene siden, som når det er koblet sammen med et refraktivt element, samler lysets bølgelengder i perfekt fokus på fokusplanet.

Z 800 mm f/6.3 VR S er fremdeles under utvikling, derfor vet vi ikke all verden om det, men det finnes allered på veikartet for kommende objektiver til Z-systemet:

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend