TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nikon i eliteserien

De Luxe bør de hete, Nikons tre nye proffkompakter med større bildebrikke og 4K-video.

forfatter
Publisert 25.02.16 - 15:28

Den nye serien med kompaktkameraer fra Nikon, heter DL, og plasserer seg rett i det voksende markedet for entusiastkompakter, eller proffkompakter.

Små kameraer med mange av de samme egenskapene som systemkameraer har, bare uten utskiftbar optikk – og mindre og lettere.

Likevel har de ofte lyssterk optikk og større bildebrikke en normalt for et kompaktkamera. Canon Powershot G7X, G3X, Sony RX100 IV og Panasonic Lumix FZ1000, er noen eksempler på kameraer i kategorien entusiastkompakter.

De nye Nikon-kameraene i DL-serien består av tre modeller, som fyller litt ulike behov, siden de leveres med tre helt forskjellige zoomobjektiver. Som ikke er utskiftbare, som objektivene på Nikons små kameraer i Nikon 1-serien.

Som 1-serien til Nikon, Powershot G7X og Sonys RX-serie, har også disse tre kameraene en 1-tommers bildebrikke, som er større enn vanlig for kompaktkameraer.

De tre modellene er Nikon DL24-85 f1.8-2.8 med normalzoom, Nikon DL18-50 f1.8-2.8 med vidvinkelzoom, og superoomkameraet Nikon DL24-500 f2.8-5.6.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nikon sier at kameraene har zoomobjektiver på høyde med det som finnes objektivene til Nikons digitale speilreflekskameraer – og en 1-tommers bildebrikke med 20,8 megapiksler, som kan ta ta opp video i 4K- og UHD-kvalitet på 30p/25p.

De har også hybrid autofokus for kjappere fokusering under ulike lysforhold, og en firekjerners EXPEED 6A bildeprosessor som gir opptakshastigheter opptil 60 bilder/s med fokus låst på det første bildet eller opptil 20 bilder/s med kontinuerlig autofokus. Her får man også Dual Detect Optical VR bildestabilisator, som skal være rask til å korrigere kamerabevegelser.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

På toppen sitter en ISO 518-tilbehørssko hvor man kan montere forskjellig tilbehør, som blitser og den vippbare elektroniske søkeren DF-E1, som vist på bildet over.

Kameraene har også SnapBridge som bruker Bluetooth for å holde på en kontinuerlig trådløs tilkobling mellom kameraet og mobilen eller et nettbrettet. Da kan bilder synkes og deles med mobilen fortløpende, og SnapBridge kan også brukes til å fjernstyre kameraet fra mobilen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nikon DL24-85 f1.8-2.8  på bildet over dekker de fleste bruksområder, og har vippbar OLED-berøringsskjerm med 1 Mp oppløsming og innebygget blits. På zoomen er det også en justerbar kontroll- og zoomring, og det leveres i sølv eller svart til 6.990 kr fra juni.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det nesten identiske Nikon DL18-50 f1.8-2.8, er utstyrt med Nikons mest lysfølsomme ultravidvinkelobjektiv, og der har Nikons Nano Crystal Coat-belegg som reduserer ”ghosting” og  strølys. Også her får man vippbar OLED-berøringsskjerm med 1 Mp oppløsning. Men også innebygget perspektivkontroll. Kameraet leveres kun i sort til 8.590 kr fra juni.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nikon DL24-500 f2.8-5.6 skiller seg fra de andre med en 21 ganger zoom på 24-500mm. Her har Nikon lagt til en SPORT-innstilling med aktiv bildestabilisator som skal gi skarpere bilder av bevegelige motiver. Kameraet er det eneste med innebygget elektronisk OLED-søker, her med 2,36 Mp oppløsning.

Det har også en vippbar OLED-berøringsskjerm, og leveres i sort til 9.390 kr, også det fra juni 2016.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Følg Lyd & Bilde