Vi har prøvd Nikon D850 med 45 Mp

Mens vi venter på vår Nikon D850 test, skal vi dele førsteinntrykket av kameraet.

Skrevet av / 24.08.17 - 09:23
Vi har prøvd Nikon D850 med 45 Mp

Mens vi venter på en Nikon D850 test, skal vi ta deg gjennom vårt førsteinntrykk av kameraet.

Man kan ikke få i pose og sekk, heter det, men Nikon D850 kommer temmelig nært. Nikon-kameraet kombinerer nemlig rask skuddtakt med høy oppløsning.

Nikons 800-serie har alltid hatt ekstrem bra oppløsning som gir potensielt skarpere bilder. Men så slapp skuddtakt og relativt treg autofokus, at det ikke har hengt med i svingene når motivet er i bevegelse.

Les testen av Nikon D810 her.

Ny bildebrikke

I Nikon D850 er en ny 45,7 megapiksler bildebrikke kombinert med autofokusmodulen fra Nikon D5.

Med 153 fokuspunkter, og en skuddtakt på 7 bilder/s. Eller opp til 9 bps når vertikalgrepet MB-D18 er montert, med et EN-EL18a-batteri installert.

(Foto: Produsenten)

 

Kameraets ISO følsomhet strekker seg fra 64 til 24600 ISO, og er utvidbar til 32 og 102.400 ISO.

4K-video og 8K time lapse

Det kan også skyte 4K-video i fullformat, altså med hele bildebrikken i bruk, på 30, 25 eller 24 fps. Og endelig har Nikon skjønt at vi vil ha fokus peaking på manuell fokus (fokusmarkering) og sebrastriper under videoopptak.

Det kan også strømme 4:2:2 8-bit 4K-video ukomprimert via HDMI-kontakten, og det har tilkoblinger både for mikrofon og hodetelefoner.

(Foto: Produsenten)

Det har også en 8 cm vippbar pekeskjerm med høy oppløsning på 2,36 Mp, og under det værtettede kamerahusets luker, finner man to kortplasser. En for lynraske XQD-kort, og en for vanlige SD-kort.

Hvis man har et XQD-kort i kameraet, kan man seriebilder opp til 51 bilder i rekke, med 14-bits komprimering uten tap. Eller 170 bilder i 12-bits komprimering uten tap.

Trådløst også

Pussig nok har Nikon inkludert SnapBridge, som overfører bilder trådløst via Bluetooth eller Wifi opp til 2 Mp. For å gjøre det samme med høyoppløste filer, må man ha en separat Wi-Fi adapter, WT-7.

(Foto: Produsenten)

Man kan også gjøre intervallopptak i 4K, men enda kulere er muligheten for  intervallfilmer i 8K-oppløsning, hvis man har en tredjeparts programvare vel og merke.

(Foto: Produsenten)

Nikon-brukere vil utvilsomt kjenne seg igjen i kameraet. Knapper (flere av dem bakbelyste) og ratt er akkurat der man forventer det, men repsonsene og aufokusen er langt raskere enn på tidligere kameraer i 800-serien.

(Foto: Lasse Svendsen)

Kameraet låser autofokus umiddelbart. Skuddtakten med vertikalgrepet påmontert, gir kameraet et markert fortrinn sammenlignet med de fleste fullformat systemkameraer.

Som foruten Sony a9, er relativt trege og sjelden egnet til actionfotografering.

(Foto: Lasse Svendsen)

Passer til nesten alt

Det er ikke bare et kamera for landskap, arkitektur, portrett- eller -bryllupsfotografer, som bildeksemplet over viser, men også egnet til naturfotografering og action.

En skuddtakt opp til 9 bilder/s med så pass bra buffer, kombinert med 45 Mp, gir fullformatkameraet et sterkt utvidet bruksområde.

(Foto: Lasse Svendsen) 25600 ISO, håndholdt på full oppløsning.

De første bildene viser lovende skarphet og meget god ytelse på høy ISO, men vi må vente med en Nikon D850 test før vi kan konkludere med noe. Er det bedre enn Canon og Sonys konkurrerende kameraer?

Pris

Nikon D850 er i salg fra 7. september til 38.090 kr for kamerahuset, eller 46.190 kr med en 24-120mm zoom.

En Nikon D850 test, kommer ikke lenge etter det.

Her finner du alle spesifikasjonene på Nikon D850.

(Foto: Produsenten)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top