Nikon D780 låner fra speilløse Nikon Z6

Noen trodde kanskje det var slutt, men D780 viser noe annet.
Annonse
Annonse
forfatter

Siden vi vet at det kommer et Nikon D6 før sommeren 2020, vet vi også at Nikon ikke planlegger å slutte helt med speilreflekskameraer. Selv om de har høstet mye annerkjennelse for sine speilløse kameraer i Z-serien. Som Nikon Z6, et kamera det nye D780 er løselig basert på.

Nikon har hentet mye av teknikken fra Z6, for å gjøre speilreflekskameraet enda mer anvendelig. Resultatet er en etterfølger etter D750, som er raskere, fokuserer mer presist på menneskers øyne, og tar opp video i 4K-oppløsning.

Kameraet har et fokusystem med 51 fokuspunkter, og det skyter bildeserier med en skuddtakt på  sju bilder/s når man bruker den optiske søkeren, og har 273 fasefokuspunkter og opptil 12 bps når man bruker skjermen med Live View.

Nikon sier at kameraet bruker hele bildeflaten fra bildebrikken på 24 mp, for å produsere 4K/30p videoopptak, uten beskjæringsfaktor. Kameraet støtter også 10-bits HLG-opptak med HDR for bedre fargedybde og dynamikk.

To SD-kortplasser har de også funnet plass til, og kameraet har USB-C-kontakt som også støtter batterilading over USB. Den optiske søkeren har forstørrelse på 0,70 x  og 100% dekning, mens den vippbare pekesskjermen er på 8 cm.

   

 

 

Nikon D780 vil ikke være i salg før til våren 2020, men prisene er klare allerede nå. Kamerahuset vil koste 26.000 kr, og kan leveres med en Nikkor AF-S 24-120 f4G ED VR zoom, til 30.890 kr.

Nye telezoomer

Til våren kommer det også to nye objektiver. Det ene er en 120-300mm f2.8E FL ED SR VR, for Nikon speilreflekser. En kostbar zoom for proffotografer som trenger et lyssterkt obektiv.

Zoomobjektivet har innebygget optisk bildestabilisator, som kompenserer opp til fire eksponeringstrinn, og har en elektromagnetisk blender som henger bedre med på raske bildeserier.

AF-S Nikkor 120-300mm f2.8E FL ED SR VR er priset til 110.000 kr.

Det andre objektivet er en lyssterk telezoom for Nikon Z-systemet. Den mer kompakte Nikkor Z 70-200mm f2.8 VR S, har 21 elementer i 18 grupper, med Nikons ED-glass og SR-glass samt antireflekterende ARNEO- og nanokrystallbelegg, og har en liten OLED-skjerm. Som kan vise blenderåpning, fokusavstand, nøyaktig brennvidde, ISO eller dybdeskarpheten.

Den er heller ikke tilgjengelig før våren 2020, og prisen blir 28.000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.