data-srcset

Nikon D780 låner fra speilløse Nikon Z6

Noen trodde kanskje det var slutt, men D780 viser noe annet.

Siden vi vet at det kommer et Nikon D6 før sommeren 2020, vet vi også at Nikon ikke planlegger å slutte helt med speilreflekskameraer. Selv om de har høstet mye annerkjennelse for sine speilløse kameraer i Z-serien. Som Nikon Z6, et kamera det nye D780 er løselig basert på.

Nikon har hentet mye av teknikken fra Z6, for å gjøre speilreflekskameraet enda mer anvendelig. Resultatet er en etterfølger etter D750, som er raskere, fokuserer mer presist på menneskers øyne, og tar opp video i 4K-oppløsning.

Kameraet har et fokusystem med 51 fokuspunkter, og det skyter bildeserier med en skuddtakt på  sju bilder/s når man bruker den optiske søkeren, og har 273 fasefokuspunkter og opptil 12 bps når man bruker skjermen med Live View.

Nikon sier at kameraet bruker hele bildeflaten fra bildebrikken på 24 mp, for å produsere 4K/30p videoopptak, uten beskjæringsfaktor. Kameraet støtter også 10-bits HLG-opptak med HDR for bedre fargedybde og dynamikk.

To SD-kortplasser har de også funnet plass til, og kameraet har USB-C-kontakt som også støtter batterilading over USB. Den optiske søkeren har forstørrelse på 0,70 x  og 100% dekning, mens den vippbare pekesskjermen er på 8 cm.

annonse

annonse

   

 

 

Nikon D780 vil ikke være i salg før til våren 2020, men prisene er klare allerede nå. Kamerahuset vil koste 26.000 kr, og kan leveres med en Nikkor AF-S 24-120 f4G ED VR zoom, til 30.890 kr.

annonse

Nye telezoomer

Til våren kommer det også to nye objektiver. Det ene er en 120-300mm f2.8E FL ED SR VR, for Nikon speilreflekser. En kostbar zoom for proffotografer som trenger et lyssterkt obektiv.

Zoomobjektivet har innebygget optisk bildestabilisator, som kompenserer opp til fire eksponeringstrinn, og har en elektromagnetisk blender som henger bedre med på raske bildeserier.

AF-S Nikkor 120-300mm f2.8E FL ED SR VR er priset til 110.000 kr.

Det andre objektivet er en lyssterk telezoom for Nikon Z-systemet. Den mer kompakte Nikkor Z 70-200mm f2.8 VR S, har 21 elementer i 18 grupper, med Nikons ED-glass og SR-glass samt antireflekterende ARNEO- og nanokrystallbelegg, og har en liten OLED-skjerm. Som kan vise blenderåpning, fokusavstand, nøyaktig brennvidde, ISO eller dybdeskarpheten.

Den er heller ikke tilgjengelig før våren 2020, og prisen blir 28.000 kr.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også