Speilrefleks

Sett slikt. Nikon gir D5100 en omfattende overhaling og slipper et mye råere kamera i D5200, men alle fordelene til forgjengeren er beholdt.
Annonse
Annonse
forfatter

Nikon D5200 er som forgjengeren D5100, et relativt kompakt og lett speilreflekskamera. Godt egnet for nybegynnere og viderekomne, som har lyst på gode videomuligheter i tillegg til god bildekvalitet på stillbilder.

Selve kamerahuset er nesten identisk med D5100, men D5200 er oppgradert på flere vesentlige områder. Bildebrikken er byttet ut med en med hele 24,1 megapiksler, skuddhastigheten er økt til 5 bilder/s, og det har fått Nikons velprøvde 39-punkts autofokus med ni kryssensorer og 2016 segmenters RGB lysmåling, fra det mer påkostede D7000.

Kameraet har svingbar og vribar 7,6 cm LCD-skjerm med 921K piksler, lysfølsomheten kan utvides til 26.600 ISO, og det kan bruke Nikons WU-1a trådløse wi-fi-adapter (ekstrautstyr) som gjør det mulig å overføre bildene til en smartmobil eller nettbrett. Og styre kameraet med pekefingeren på nettbrettet.

I D5200 er det mulig å ta opp 1080p 30/25/24fps HD-video, med stereolyd, og det er inngang for ekstern mikrofon i tillegg.

Nikon D5200 leveres med 18-55mm VR  og vil koste 7 390 kr når det er tilgjengelig i butikk i løpet av desember 2012, og da man man velge mellom kamerahus i rødt, bronse eller sort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?