Speilrefleks

Sett slikt. Nikon gir D5100 en omfattende overhaling og slipper et mye råere kamera i D5200, men alle fordelene til forgjengeren er beholdt.
Annonse
Annonse
forfatter

Nikon D5200 er som forgjengeren D5100, et relativt kompakt og lett speilreflekskamera. Godt egnet for nybegynnere og viderekomne, som har lyst på gode videomuligheter i tillegg til god bildekvalitet på stillbilder.

Selve kamerahuset er nesten identisk med D5100, men D5200 er oppgradert på flere vesentlige områder. Bildebrikken er byttet ut med en med hele 24,1 megapiksler, skuddhastigheten er økt til 5 bilder/s, og det har fått Nikons velprøvde 39-punkts autofokus med ni kryssensorer og 2016 segmenters RGB lysmåling, fra det mer påkostede D7000.

Kameraet har svingbar og vribar 7,6 cm LCD-skjerm med 921K piksler, lysfølsomheten kan utvides til 26.600 ISO, og det kan bruke Nikons WU-1a trådløse wi-fi-adapter (ekstrautstyr) som gjør det mulig å overføre bildene til en smartmobil eller nettbrett. Og styre kameraet med pekefingeren på nettbrettet.

I D5200 er det mulig å ta opp 1080p 30/25/24fps HD-video, med stereolyd, og det er inngang for ekstern mikrofon i tillegg.

Annonse

Nikon D5200 leveres med 18-55mm VR  og vil koste 7 390 kr når det er tilgjengelig i butikk i løpet av desember 2012, og da man man velge mellom kamerahus i rødt, bronse eller sort.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.