Foto:

Her er den første vidvinkelzoomen vi har sett med integrert optisk bildestabilisator. Samtidig lanserer Nikon en lyssterk 24mm vidvinkel. Les mer her:

Den nye vidvinkelen har stor nok bildesirkel til at den fint kan brukes med Nikons speilreflekser med 35 mm-format bildebrikke på 24 x 36 mm  som D3s og D3x- også kalt fullformat.
AF-S Nikkor 24mm f/1.4G ED som den heter, er en voksen 24mm på 620 gram. Objektivet med en nærgrense på 25 cm, bruker Nikons Nano Crystal antirrefleksbelegg som både skal redusere refleksjoner og øke lysgjennomgangen.
AF-S Nikkor 24mm f/1.4G ED leveres med etui og solblender fra mars av, til 19.590 kroner inklusive mva.

Nikkor 16-35mm f/4G ED VR er så vidt vi vet, den første vidvinkelzoomen med integrert bildestabilisator. Objektivet som er tilpasset Nikons speilreflekser med enten fullformat bildebikke, eller APS-C format på bildebrikken som D90 og D300s, har også Nikons Nano Crystal antirefleksbelegg, og med optisk bildestabilisator kan man få opp til 4 steg lengre lukkertider, så langt ned som til 1/8s med håndholdt kamera.
Begge objektivene bruker ED-glass som skal redusere kromatisk fargebrytning, og 16-35mm zoomen leveres med etui og solblender til 10.790 kroner inklusive mva.
Nikon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.