Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nik Collection 4

Store oppdateringer i Nik Collection 4.

Skrevet av / 07.06.21 - 14:10
Nik Collection 4

Selv om de fleste datamaskiner leveres med programvare man kan arkivere og redigere bilder med, er de grunnleggende enkle. Litt erfarne fotografer møter fort begrensningene og ser etter bedre programvare som Adobe Lightroom, Pixelmator eller Capture One.

Men det finnes en samling med programmer som minst like anvendelig, og samtidig mer spesialisert. Nik Collection har eksistert i mange år, og under franske DxO har programvaren gjennomgått kraftige forbedringer, og nå er Nik Collection 4 ute.

Det ikke bare ett program, men flere. Den mest kjente er kanskje Silver Efex, som er et rent sorthvitt-program. Nå har den fått 39 nye filmvarianter med ulike grader av toning og kornethet. Her er også ClearView som fjerner dis i bildene, implementert.

Sammen med Viveza, har Silver Efex fått en kraftig overhaling av grensesnittet, som ser langt mer moderne ut, og det er lagt til flere ferdiglagede filtre og effekter, som man naturligvis kan endre så mye man vil på.

Justeringspanelet er flyttet til høyre, og med U Point kan fotografen gjøre justeringer på utvalgte deler av motivet, uten å måtte ty til lagmasker, og Nik Collection 4 kan brukes i Photoshop eller Lightroom, som vi er vant til. Men nå kan man bruke Meta Presets, som integrerer Nik Collection og Photoshop enda mer, hvor man blant annet får tilgang til 10 Meta Presets i Photoshop.

En ny copy-paste funksjon gjør det mulig å kopiere den samme justeringen til flere bilder.

Nik Collection 4 kan lastes ned for Windows eller macOS, og koster € 99.99 frem til 30. juni, da hopper prisen til 149 Euro.

For de som har programvaren i en eldre versjon, er prisen for oppgradering € 59.99, og  € 79 etter 30. juni 2021..

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top