Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kan du kjøpe månekameraet til Hasselblad

Du kommer deg neppe til månen, men du kan eie det eneste av 14 kameraer som har vært der, og kom tilbake til jorden

Skrevet av / 19.02.14 - 08:00
Nå kan du kjøpe månekameraet til Hasselblad

Da må du være rask og ha finanseringen i orden. For Hasselblad-kameraet, er verdsatt til minimum 80.000 Euro, men ventes gå for opp til 200.000 Euro. Når auksjonen starter 22. mars 2014.

Hasselblad 500 EL Data Camera HEDC er det eneste av 14 kameraer NASAs astronauter brukte på Apollo 11 til 17, som er tatt med tilbake til jorden og helt og i orden. Resten ligger igjen på månen.

Kameraet har bare tatt 299 bilder, og er så godt som nytt, og ble brukt av astronaut Jim Irwin over en periode på tre dager. Hvor han fotograferte et område i Mare Imbrium som er kalt Palus Putredinus.

hasselblad-moon

Hasselblad-kameraet er basert på en 500 EL og er et av de første motordrevne kameraene NASAtok med på Lunar-toktene, og er merket med nummer 38, som også går igjen på alle Irwins bilder.

Kameraet selges med en Biogon 60mm f.3,5 med serienummer 5198329 i anodisert utførelse med forstørrede kontroller slik at man kan bruke kameraet med astronauthansker.

Det leveres komplett med et 70mm filmmagasin med plass til 200 eksponeringer.

Hasselblad-kameraet og en god del andre eksotiske kameraer, finner du på WestLicht Photographicas nettsider her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top