Systemkamera

Endelig kan du få Leica Monochrom i sølvgrått, passende for et kamera som bare tar sorthvittbilder.
forfatter

Et kamera som ikke kan ta fargebilder høres ut som en dårlig ide, men Leica selger godt av Monochrom. Som bruker en 18 megapiksler bildebrikke i fullformat, uten fargefilter. Kameraet lagrer kun sorthvitt, eller gråtoner, og da passer det fint at det kommer i sort og nesten hvitt.

Utvendig kjennetegnes M Monochrom med fraværet av den klassiske røde Leica-logoen, ellers er det nesten identisk med den nylig utgåtte M9-modellen. Som kan ta fargebilder.

Leica-kameraet er laget for erfarne fotografer som behersker sitt fag og kan manuellfokus med rammesøker, og det kan bruke alle M-objektiver Leica har laget til M-serien siden 1954.

Kameraet som koster 59.000 kr uten optikk, er teknisk identisk med den sorte utgaven av Monochrom (les testen her), og blir produsert i et begrenset antall.

Leica-M-Monochrom_silver_front Leica-M-Monochrom_silver_left Leica-M-Monochrom_silver_right Leica-M-Monochrom_silver_top Leica-M-Monochrom_silver_back
<
>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.