Systemkamera

Etter 60 år legger Hasselblad ned produksjonen av de ikoniske mellomformatkameraene, i V-serien. Også kjent som 500.
forfatter

Viktor Hasselblads originale kameradesign fra 1957 er ikonisk. Det klassiske firkantede designet er umiskjennelig Hasselblad. Kameraet proffer og amatører har levd av og med i en mannsalder. Og det første kameraet på månen.

Siden 500C i 1958, har Hasselblad laget mange varianter og mye tilbehør til mellomformatkameraet, med det kvadratiske 6 x 6 cm bildeformatet. Bakstykker, søkere og Zeiss-optikk, har holdt høy kvalitet. Og det er ikke uvanlig å finne 20- 30 år gamle kameraer på bruktmarkedet, i god bruksstand, til en overkommelig pris.

503CW er den siste modellen Hasselblad produserte i V-serien, og nå er det altså slutt for produksjonen av et av de mest klassiske kamerene noensinne.

Bruktmarkedet er smekkfullt av 500-kameraer, og mange som ønsker å fotografere analogt, velger gjerne et brukt 500CM med 80mm, A12-bakstykke og sjaktsøker, til noen tusenlapper.

Hasselblad 500 er et av verdens vakreste kameraer, men hvem er de andre? Svaret finner du her.

ap13-70-HC-74

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.