Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nå er den offisiell

Den heldigitale Hasselblad H5D-50c med 50 megapiksler, er studiofotografens våte drøm

Den nye Hasselblad H5D-50c er ikke noe leketøy for amatører. Det store mellomformatkameraet kan selvsagt brukes på location, men er kanskje først og fremst et studiokamera.

Hasselblad-kameraet har fått en ny 50 Mp bildebrikke (CMOS fra Sony), som har 43,8 × 32,9 mm stor bildeflate. Den hevder de har et dynamikkområde tilsvarende 14 trinn, som er et til to trinn bedre enn de fleste speilrefleksene.

Hasselblad H5D

Kameraet har fått udvidet ISO-følsomhet til 6400 ISO, og kan skyte bildeserier med en hastighet på 1,5 bilder/s. Det finnes 12 objektiver til Hasselblads H-system, som også består av andre kameramodeller.

Prisen er oppgitt til 20.900 Euro, uten mva.

Annonse

H5D-50c:

  • 50 Mp CMOS bildebrikke på 43,8 × 32,9 mm
  • Utvidet følsomhet til ISO 6400
  • Høyere dynamikkområde opp til 14 trinn
  • Opp til 12 minutter lukkertid
  • 1.5 bilder/s
  • Live video i Phocus med høyere frame rate
  • True Focus autofokus-system med lås
  • Mulighet for tilt-shift optikk
  • GPS tagging

 

Annonse
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.