Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Mye nytt for videobrukere

Photoshop for iPad får bedre penselfunksjoner.

Skrevet av / 24.05.20 - 10:00
Mye nytt for videobrukere

Som regel er en oppdatering av programvare en kombinasjon av bug-fiksing og litt oppdateringer her og der. Denne gangen har Adobe dratt skikkelig til, særlig for de som bruker video-programvaren deres.

Men iPad-brukerne får også sitt. Blant annet får Photoshop for iPad bedre penselverktøy med forbedret presisjon trykksensitivitet, når man bruker Apple Pencil. iPad-versjonen har også fått kurver som gjør det litt enklere å endre farger, toner, kontrast, skygger, høylys, blant annet.

Les også vår guide til de beste fotoappene på iPad

Curves, eller kurver som vi sier. Nå også på iPad-versjonen.

Et annet verktøy som også er oppdatert, er Adobe Fresco, som ble lansert i september i fjor.

Det er rett og slett et verktøy for illustratører og andre som vil lage fresco-lignende illustrasjoner, hvor kreativiteten er det enste som etter begrensninger.

Her er det flere nye funksjoner. Som flerfarget fargedropp (pipette), vektor-verktøy, nye penselverktøy som kan brukes med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linjalverktøy, Adobe Capture-integrasjon med Shapes, blant annet.

Video-appene har også fått en overhaling og flere funksjoner. Som ProRes RAW-support i Premiere Pro og After Effects, mer strømlinjeformet arbeidsflyt for grafikk i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer av Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator (puh!), støtte for Audio files i Creative Cloud Libraries, mulighet til automatisk endring av størrelse til 4:5 format og back camera switching i Premiere Rush – og mye mer.

Som du kan lese mer om her.

Brukere av Adobe Premiere Pro, Adobes videoredigeringsverktøy for proffer, er oppdatert til versjon 14,2, som inkluderer GPU-akselerering (grafikkakselerasjon) for enkoding av video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows PC-er med Nvidia eller AMD GPU-er. Den nye versjoen skal gi raskere rendering og eksport på de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top