TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Mye nytt for videobrukere

Photoshop for iPad får bedre penselfunksjoner.

forfatter
Publisert 24.05.20 - 10:00

Som regel er en oppdatering av programvare en kombinasjon av bug-fiksing og litt oppdateringer her og der. Denne gangen har Adobe dratt skikkelig til, særlig for de som bruker video-programvaren deres.

Men iPad-brukerne får også sitt. Blant annet får Photoshop for iPad bedre penselverktøy med forbedret presisjon trykksensitivitet, når man bruker Apple Pencil. iPad-versjonen har også fått kurver som gjør det litt enklere å endre farger, toner, kontrast, skygger, høylys, blant annet.

Les også vår guide til de beste fotoappene på iPad

Curves, eller kurver som vi sier. Nå også på iPad-versjonen.

Et annet verktøy som også er oppdatert, er Adobe Fresco, som ble lansert i september i fjor.

Det er rett og slett et verktøy for illustratører og andre som vil lage fresco-lignende illustrasjoner, hvor kreativiteten er det enste som etter begrensninger.

Her er det flere nye funksjoner. Som flerfarget fargedropp (pipette), vektor-verktøy, nye penselverktøy som kan brukes med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linjalverktøy, Adobe Capture-integrasjon med Shapes, blant annet.

Video-appene har også fått en overhaling og flere funksjoner. Som ProRes RAW-support i Premiere Pro og After Effects, mer strømlinjeformet arbeidsflyt for grafikk i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer av Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator (puh!), støtte for Audio files i Creative Cloud Libraries, mulighet til automatisk endring av størrelse til 4:5 format og back camera switching i Premiere Rush – og mye mer.

Som du kan lese mer om her.

Brukere av Adobe Premiere Pro, Adobes videoredigeringsverktøy for proffer, er oppdatert til versjon 14,2, som inkluderer GPU-akselerering (grafikkakselerasjon) for enkoding av video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows PC-er med Nvidia eller AMD GPU-er. Den nye versjoen skal gi raskere rendering og eksport på de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Lettere Nikon-tele med rekkevidde 400mm med innebygget stabilisator og lav vekt.
Ta opp innhold i 4K med Nikon Z30 Vloggere og innholdsleverandører har fått nytt verktøy.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend