Nyhet

Mye nytt for videobrukere

Photoshop for iPad får bedre penselfunksjoner.
forfatter

Som regel er en oppdatering av programvare en kombinasjon av bug-fiksing og litt oppdateringer her og der. Denne gangen har Adobe dratt skikkelig til, særlig for de som bruker video-programvaren deres.

Men iPad-brukerne får også sitt. Blant annet får Photoshop for iPad bedre penselverktøy med forbedret presisjon trykksensitivitet, når man bruker Apple Pencil. iPad-versjonen har også fått kurver som gjør det litt enklere å endre farger, toner, kontrast, skygger, høylys, blant annet.

Les også vår guide til de beste fotoappene på iPad

Curves, eller kurver som vi sier. Nå også på iPad-versjonen.

Et annet verktøy som også er oppdatert, er Adobe Fresco, som ble lansert i september i fjor.

Det er rett og slett et verktøy for illustratører og andre som vil lage fresco-lignende illustrasjoner, hvor kreativiteten er det enste som etter begrensninger.

Her er det flere nye funksjoner. Som flerfarget fargedropp (pipette), vektor-verktøy, nye penselverktøy som kan brukes med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linjalverktøy, Adobe Capture-integrasjon med Shapes, blant annet.

Video-appene har også fått en overhaling og flere funksjoner. Som ProRes RAW-support i Premiere Pro og After Effects, mer strømlinjeformet arbeidsflyt for grafikk i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer av Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator (puh!), støtte for Audio files i Creative Cloud Libraries, mulighet til automatisk endring av størrelse til 4:5 format og back camera switching i Premiere Rush – og mye mer.

Som du kan lese mer om her.

Brukere av Adobe Premiere Pro, Adobes videoredigeringsverktøy for proffer, er oppdatert til versjon 14,2, som inkluderer GPU-akselerering (grafikkakselerasjon) for enkoding av video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows PC-er med Nvidia eller AMD GPU-er. Den nye versjoen skal gi raskere rendering og eksport på de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.