Videokamera

Canons minste proffkamera for video, får mye bedre autofokus med Canons fenomenale Dual Pixel-fokussystem
Annonse
Annonse
forfatter

Dette er ikke noe leketøy, men et videokamera for proffbruk. EOS C100 er det minste i C-serien (for Cinema), som er et videokamera med utskiftbar optikk til 42.000 kr.

Men også med tilkoblinger og spesifikasjoner som proffer etterspør. Kameraer som det større C300  har allerede blitt brukt i filmproduksjon. Blant annet i Erik Poppes nye film. Tusen ganger god natt.

Så, videokameraet som kan bruke Canons EF-objektiver man vanligvis bruker på Canons EOS-systemkameraer, har fått den samme banebrytende autofokusen vi testet nylig i Canon EOS 70D.

Dual Pixel CMOS AF er meget rask, lydløs (på de rette objektivene), og fokuserer sømløst og presist under opptak. Noe som er særs viktig hvis man skal benytte autofokus under videoopptak.

Sammen med fokuslåsing, kontinuerlig autofokus og valgbart fokusmønster, får C100 samme fokusmuligheter som 70D.

Dual Pixel CMOS AF fungerer slik at pikslene på bildebrikken består av to individuelle fotosensorer. De registrerer forskjellen i avstand mellom lyset som faller på dem, og korrigerer lynraskt for forskjellene.

For å få det på EOS C100, må man sende kameraet inn til service for oppgradering, mens nye kameraer som kommer i salg samtidig (1. kvartal 2014), sannsynligvis vil ha Dual Pixel CMOS AF integrert. Oppgraderingen bruker den eksisterende Super 35mm sensoren i EOS C100, og du kan få utført oppgraderingen hos Canons regionale kompetansesentre.

canon-cinema-eos-c100-af-upgrade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?