Search
Generic filters

Musestille motorzoom

Dette er et interessant Olympus-objektiv av to årsaker: Det bruker elektronisk zoom, og det er værtettet. Tilfeldig? Neppe.

La oss ta det viktigste først. Hverken Olympus eller Panasonic – som begge er aktive medlemmer av microFourThirds-formatet – lager værtettede og ekstra solide kompakte systemkameraer. Kall dem gjerne proffkameraer. Som Canon EOS 1D-serien, Nikon D3s og Olympus E-5.

Hvor gummipakninger og solide materialer sørger for et værbestandig produkt som tåler juling.

Det har nemlig den nye ED 12–50mm f3,5–6,3 EZ, som er et zoomobjektiv til mFT-formatet (tilsvarende 24-100mm), med gummipakninger for å holde støv og regn ute.

Hvilket leder oss til å tro at det nye zoomobjektivet, er første produkt ut i en serie med proffere optikk og etterhvert også kompakte systemkameraer. Hvertfall fra Olympus.

Zoomobjektivet bruker forøvrig en elektromagnetisk motor som gir fotografen stillegående og myk elektronisk zoom, som er progressiv. Hvor hastigheten varierer med hvor mye man dreier zoomringen.

Noe som er meget bra særlig for videoopptak, hvor man kan oppnå mykere zoom uten at mikrofonene fanger opp motorstøy.

ED 12–50mm f3,5–6,3 EZ har ikke allverdens lysåpning med blender f6,3 på 50mm brennvidde, men f3,5 på 12mm er akseptabelt.

Nærgrensen er oppgitt til 20 cm på makro, hvilket er bra, mindre bra er det at Olympus ikke leverer solblender som standard med zoomobjektivet. Det er nemlig ekstrautstyr.

Ikke uventet, hevder Olympus at ED 12–50mm f3,5–6,3 EZ skal være lynrask på autofokus, og sammen med for eksempel en PEN E-P3, vil det være blant de kjappeste i klassen.

Zoomobjektivet er i butikkene i februar 2012, i sort eller sølvgrått,  til en meget hyggelig pris på 3.495 kroner.

Omtrent samtidig skal vi ha en test av det nye objektivet klar.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker