Videotilbehør

Australske MyMyk har laget en smart løsning for alle som skal filme med systemkamera, og trenger bedre lyd
Annonse
Annonse
forfatter

MyMyk er et relativt ubeskrevet blad på våre breddegrader. Det er et ungt foretak som ble startet for å lage bedre mikrofonløsninger til speilreflekser og andre systemkameraer, med HD-video. Det er en kjent sak at kameraene innebyggede mikrofoner har store begrensninger. Både i lydkvalitet og rekkevidde. Løsningen er derfor en separat mik, gjerne plassert i blitsskoen.

Dessverre gir det ikke medhør eller monitor av lyden, men med en kombinasjon av MyMyks SmartMyk-mikrofon og SmartLynk, er problemet løst. SmartLynk plasseres i blitsskoen, med mikrofonen oppå.

MyMyk_SL_vit bakgrund_hr

Den har  hodetelefonutgang som gir deg medhør og du kan mikse lyden fra to mikrofoner. Det er også mulig å hoppe over kameraets ”automatic gain control” (AGC), slik at du selv har kontroll på mikrofongain når du skal redigere lyden i etterkant.

SmartLynk bruker to AAA-batterier (LR03) som gir over 40 timers bruk. Den har et avtakbart feste for kameraets blitzsko, og i tillegg også et praktisk stativfeste.

MyMyk_WS_vit_bakgrund_hr

Det finnes også en vindhette kalt Wind Shield, som beskytter SmartMyk under krevende værforhold, og demper vindstøy med opp til 20dB.

I tillegg finnes det to apper for iOS, som er skreddersydd for journalister som bruker  iPhone for lydopptak, og trenger bedre lydkvalitet enn den innebygde mikrofonen

Priser:
SmartMyk mikrofon: 1.299 kr
SmartLynk: 1.999 kr
Wind Shield: 499 kr

MyMyk_SM_vit bakgrund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.