Actionkamera

GoPros nye actionkameraer Hero3+ er lettere, mindre, og med økt batterikapasitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Actionkameraene fra GoPro selger mer enn noen andre på markedet, det være seg stillbilde eller video. Nå erstattes den populære Hero3-familien med den mindre og lettere Hero3+.

Takket være nye kamerahus er de nye modellene 20 prosent mindre sammenlignet med de gamle husene, og den totale vekten reduseres også. I tillegg er batteritiden økt med 30 prosent i forhold til forgjengerne.

Legg til at optikken er forbedret, i tillegg til at nye innspillingsmodi har kommet til, og resultatet er, skal vi tro GoPro, de mest avanserte og brukervennlige GoPro-kameraene hittil.

Nytt tilbehør blir også tilgjengelig for flere muligheter i ulike opptakssituasjoner.

Actionkameraer som disse fra GoPro lar deg fange øyeblikket i ekstreme situasjoner som fallskjermhopp, strikkhopp og paragliding, men også på sykkelturen og andre situasjoner hvor du trenger hendene frie og ønsker film fra et førstepersons perspektiv. Med undervannshuset kan kameraene dessuten tas med på dykketuren. Hobbyentusiaster har også funnet originale bruksområder for kameraene, som å skyte dem opp i stratosfæren med værballong eller rakett, for så å finne tilbake kameraet etter det har styrtet i bakken, og legge ut videoene på YouTube. Actionkameraer som de fra GoPro er den perfekte egotrip! Og skal vi tro GoPro, lastes det opp gjennomsnittlig tre videoer pr. minutt til nettet, med GoPro-relatert materiale.

Annonse

Hero3+ Black Edition – mindre, lettere, kraftigere
I likhet med den forrige Hero3-serien er Black Edition toppmodellen. Som de andre modellene har den fått et nytt kamerahus som gjør den totale størrelsen 20 prosent mindre. Dette går noe utover trykktoleransen, for det nye huset loves å være vanntett ned til 40 meter, hvor forgjengeren var spesifisert til hele 60 meter.

Kameraet har fire ganger raskere Wi-Fi-tilkobling enn forgjengeren, som gjør at overføring av bilder og video fra Hero3+ til mobiltelefonen eller nettbrettet går raskere ved bruk av GoPros app.

SuperView er en ny videomodus som gir enda bredere vidvinkel enn før. I tillegg finnes Auto Low Light-modus, som på intelligent vis justerer bildehastigheten for best mulig resultat i varierende lysforhold. Og til slutt har den en ny linse for bedre bildekvalitet. Kameraet filmer inntil 4K bildeoppløsning.

Silver Edition
Silver Edition er noe rimeligere, og fanger 1080p oppløsning inntil 60 bilder i sekundet. Denne versjonen har ikke SuperView eller Auto Low Light. Bildeprosessoren er dobbelt så kraftig som forgjengerens.

Priser
Prisene er rundt 4.000 kroner for Hero3+ Black Edition og 3.000 kroner Hero3+ Silver Edition. Det ser ikke ut til at det kommer noen erstatter til Hero3 White Edition. Begge modellene skal bli tilgjengelig i disse dager.

Annonse

Nye fester
Blant nye tilgjengelige fester er Jaws Flex Clamp, som er en klemme som kan montere kameraet til et objekt med en tykkelse på 6-50 mm, Junior Chesty er en mindre versjon av den store kroppsselen Chest Mount Harness, og lar de minste feste kameraet på brystet. Til slutt finnes HeadStrap & Quick Clip, som er en justerbar hodereim med et hurtigfeste som gjør at du kan feste kameraet til flate objekter som capsbrem, veskeremmer og andre objekter med en tykkelse på 3-10 mm.

Nytt GoPro Studio 2.0
Til slutt lanseres GoPro Studio 2.0, for enklere redigering og deling av videoene. Nytt i 2.0 er redigeringsmaler som kan tilpasses, ”basert på et flertall av de beste GoPro-videoene”. Du velger bare en videomal du liker, og drar ditt eget GoPro-videomateriale over i malen. Alle maler komponeres slik at dine klipp automatisk synkroniserer i takt med den inkluderte musikken, akkurat som de filmene som er produsert av GoPros mediateam. Som denne under:

response.no
gopro.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde