Mindre, lettere, og billigere

Fujfilm X-T10 er et lite systemkamera med bildekvaliteten til et proffkamera, og med en særegen betjeningsmessig vri.

Skrevet av / 18.05.15 - 09:00
Mindre, lettere, og billigere

På kort tid har Fujifilm blitt et navn å regne med blant systemkameraer for viderekomne. Deres X-T1 er en veritabel speilreflekskiller i krympet format, hvor bildekvaliteten ikke står tilbake for noe.

Les testen av X-T-1 her.

Den nye X-T10 er på noen måter den rimeligere lillebroren. Den har den samme unike 16,3 megapiksler X-Trans II bildebrikken i APS-C-format, og Fujis EXR II prosessor, som gir uovertruffen detaljoppløsning og skarphet.

Fujifilm X-T10 black and silverKameraet har en tilsvarende elektronisk søker med 2,36 Mp oppløsning, bare med 0,62 x forstørrelse, og etter Fujis mening, den korteste forsinkelsen i noe kamera med elektronisk søker: 0,005 sekunder.

X-T10_Finder

X-T10 er nok ment for entusiastene som vil ha et billigere kamera enn X-T1, og ikke trenger for eksempel omfattende værtetting for dårlig vær, men det betyr ikke at det er ribbet.

Fokussystemet er satt opp med ansiktsgjenkjenning og 49 fokuspunkter som kan brukes alene eller i grupper for mer presis fokus, og kameraet har 77 fokuspunkter som brukes når følgefokus er aktivert for å følge bevegelige motiver best mulig.

Det er beskrevet i oppdateringen til X-T1 som kommer i juni.

X-T10_design2Fuji-kameraet leverer en skuddtakt på åtte bilder per sekund, og har innebygget blits, vippeskjerm uten pekefunksjon og to insntillingshjul. Et foran og et bak på kameraet.

Det har også en Auto-bryter med to innstillinger, den ene for programstyrt automatikk, og den andre for blender- eller lukkertidsprioritert automatikk. Ikke så ulikt eldre analoge kameraer, som Fujica AX-5, som dette kameraet har hentet designinspirasjonen fra.

X-T10tilt01Det finnes også åtte filtereffekter, og det har Fujis Lens Modulation Optimizer. Som korrigerer for diffraksjon og fargebrytning, og tilpasser korreksjonen for hvert enkelt av objektivene som er laget for X-systemet.

Korte fakta:

 • 16,3 megapiksler X-Trans II
 • 77-fokuspunkter – 49 konfigurerbare
 • 1/32.000s elektronisk lukker
 • 8 bps skuddhastighet
 • 2,36 Mp elektronisk søker
 • 7,6 cm /920K punkts vippbar skjerm
 • W-Fi og Camera Remote app
 • 1080 HD-video med 36 Mbps
 • Åtte filtereffekter deriblant Classic Chrome
 • Filmsimulering, Velvia, Provia, Pro Neg, etc
 • Ekstra MHG-XT10 håndgrep
 • Ekstra BLC-XT10 skinnetui

Kameraet er i salg fra 18. juni, og koster 6299 kr for huset alene, 7299 kr med en 16-50mm f3,5-5,6 zoom, eller 9999 kr med 18-55,, f2,8-4,0.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top