Search
Generic filters

Mer optikk til Canon speilreflekser

Det skorter ikke på utvalget til Canon EOS-kameraene, og nå kommer to nye objektiver i EF 24-70mm f/4L IS USM og EF 35mm f/2 IS USM.

De to nye EOS-objektivene kan brukes med alle EOS-kameraer, også det nye fullformatkameraet EOS 6D, det fantastiske EOS 5D mk III og kort sagt alle de andre med enten 24 x 36 mm bildebrikke, eller APS-C-brikker.

Zoomen EF 24-70mm f4.0L IS USM – som tilsvarer 38-112mm på et EOS 7D – er en værtettet og svært kompakt og lett utgave av  24-70mm f2.8L IS II, men dog ikke med helt lik optisk konstruksjon. I den kompakte 24-70mm f4.0, er det også integrert Canons Hybrid IS optisk bildestabilisator, som skal fungere bedre blat annet på nære motiver. Feks makro hvor IS-en klarer 2,5 trinn kompensasjon, mot fire trinn på ellers.

Objektivet har 38 cm nærgense, veldig bra for en zoom av denne typen, 15 linseelementer i 12 gruppper, hvorav to er såkalte UD-linser med betydelig redusert fare for fargebrytning.

Blenderekken går fra f4.0 til f22, og det 600 gram tunge objektivet er bare 93 mm langt, 83,4 mm i dameter, og har 77 mm filterfatning. Solblender følger med.

Det andre objektivet, en EF 35mm f2.0 IS USM, også den med fire trinns optisk bildestabilisator, er 78 mm i diameter, 63 mm langt og veier 335 gram. Relativt røslig for en 35mm, men så er lysstyrken på f2.0 meget bra.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!