Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Mer optikk til Canon speilreflekser

Det skorter ikke på utvalget til Canon EOS-kameraene, og nå kommer to nye objektiver i EF 24-70mm f/4L IS USM og EF 35mm f/2 IS USM.

De to nye EOS-objektivene kan brukes med alle EOS-kameraer, også det nye fullformatkameraet EOS 6D, det fantastiske EOS 5D mk III og kort sagt alle de andre med enten 24 x 36 mm bildebrikke, eller APS-C-brikker.

Zoomen EF 24-70mm f4.0L IS USM – som tilsvarer 38-112mm på et EOS 7D – er en værtettet og svært kompakt og lett utgave av  24-70mm f2.8L IS II, men dog ikke med helt lik optisk konstruksjon. I den kompakte 24-70mm f4.0, er det også integrert Canons Hybrid IS optisk bildestabilisator, som skal fungere bedre blat annet på nære motiver. Feks makro hvor IS-en klarer 2,5 trinn kompensasjon, mot fire trinn på ellers.

Objektivet har 38 cm nærgense, veldig bra for en zoom av denne typen, 15 linseelementer i 12 gruppper, hvorav to er såkalte UD-linser med betydelig redusert fare for fargebrytning.

Blenderekken går fra f4.0 til f22, og det 600 gram tunge objektivet er bare 93 mm langt, 83,4 mm i dameter, og har 77 mm filterfatning. Solblender følger med.

Det andre objektivet, en EF 35mm f2.0 IS USM, også den med fire trinns optisk bildestabilisator, er 78 mm i diameter, 63 mm langt og veier 335 gram. Relativt røslig for en 35mm, men så er lysstyrken på f2.0 meget bra.

Annonse

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.