Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Massiv Photoshop-oppdatering

Nå kommer masse nytt i Photoshop CC og Lightroom CC.

Skrevet av / 17.10.18 - 08:15
Massiv Photoshop-oppdatering

Tiden flyr. Nå er vi kommet til den 20 versjonen av Photoshop (Ps). Som lenge har vært standarden for fotografer som trenger et kraftig verktøy til bilderedigering. I de senere årene har mange fotografer migrert til andre programmer, som Adobe Photoshop Lightroom (Lr).

Som mange foretrekker fordi det er langt mer fotosentrisk. Uten alt fyrverkeriet og konfettien som Ps inneholder for 3D, grafikk og mye annet fotografer ikke trenger.

Adobe har ikke glemt Lightroom-brukerne, og har en massiv oppdatering også her. Nyhetene er alt for mange til å listes opp her, men Adobe har gjort en fenomenal jobb med å vise – video altså – høydepunktene fra både Lr pg Ps i nye versjoner.

(Foto: Produsenten)

Lightroom CC 2.0 og Classic kommer begge i nye versjoner, med en angremulighet lik den man har i Ps, og bedre maskeringer med Ram, et nytt verktøy. Det har også bedre skreddersøm av panoramabilder med ett klikk.

Fyll inn er også forbedret, nytt er også automatisk bekrefting av justeringer eller valg, valg av farger med fargesirkel ikke ulikt Capture One, plassholder i tekst (Lorem Ipsum), utregninger i nummerfelt (!) og de har ryddet litt opp i grensesnittet også.

Les mer om Lightroom CC 2.0 her

(Foto: Produsenten)

Det er blitt lettere – endelig – å organisere bildene i Lr, og nå får man 1TB skylagring med Lr-abonnementet.

Lightroom CC finnes også til iPad og iPhone, og til neste år kommer Photoshop CC – i fullversjon, til iPad.

(Foto: Produsenten)

Ps på iPad er noe mange har etterspurt, og særlig på 12,9-tommers utgaven av iPad Pro, som er rettet spesielt mot proffer som trenger et verktøy til bilde- video og grafisk arbeide. iPad-versjonen synkroniserer selvsagt arbeidet med Creative Cloud, slik at brukeren har det tilgjengelig på alle plattformer.

Premiere Rush CC

Men den kanskje kuleste nyheten fra Abobe, hvertfall for mange, er Premiere Rush CC. Et kryssplattformprogram for mobil, nettbrett og datamaskin, hvor man kan foreta videoredigering. For eksempel et opptak fra mobilen. Det skal være så enkelt at man kan redigere på mobilen, og fortsette på datamaskinen eller et nettbrett med større skjerm.

Rush er laget for å være enkelt og raskt å bruke, uten å kreve en masse tilleggsutstyr eller apper, og skal gjøre deling i sosiale medier enklere.

Rush CC er tilgjengelig for iOS, Mac, og Windows, og Android-utgave kommer senere.

Her kan du lese mer om Rush CC

(Foto: Produsenten)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top