Optikk

Utvalget av optikk til Nikon 1-kameraene, øker sakte men sikkert. Snart kommer denne, tilsvarende 86mm og med ekstremt god lysstyrke.
forfatter

Nikon annonserte utviklingen av en 1 Nikkor 32mm fmed lysstyrke f1.2, til Nikon 1-kameraene, allerede i januar. Nå tyder mye på at det ikke er lenge til den er å finne i butikkene. Nikon USA har allerede bildene av objektivet liggende for nedlasting på sine nettsider.

Objektivets brennvidde tilsvarer 86,4mm om man sammenligner med 135 mm småbildeformat (fullformat), og bildevinkelen gjør Nikkor-objektivet perfekt for portrettfotografering. Den ekstremt gode lysstyrken på f1.2, gjør det også mulig å skyte håndholdt i lite lys, uten å bruke høy ISO, og samtidig redusere dybdeskarpheten til et minimum.

Pris, tilgjengeligbet og spesifikasjoner vet vi foreløpig ingen ting om, men regn med at vi skal ha en test av 1 Nikkor 32mm f1.2 på nett, ikke lenge etter at objektivet er tilgjengelig.

Testen av Nikon 1 V2, på bildet under, leser du her.

X0830_V0740_BK.low

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.